Az alapítványról

1989-ben egy kislány meggyógyult a leukémiából. Erre akkoriban mindössze 30% esélye volt, ez az arány mára szerencsére megfordult, s egyes betegségtípusoknál már a 90%-ot is meghaladja. Az ő szüleinek igen nagylelkű és előrelátó kezdeményezésére, a Gyermek-klinika akkori igazgatójának együttműködésével, s a Debreceni Egyetem jólelkű adományozóinak támogatásával létrejöhetett 1990-ben Hajdú-Bihar megye első közhasznú civil szervezete, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Huszonöt esztendőt tarthatunk hosszú és rövid időnek. Talán „történelmi távlatról” még nem beszélhetünk, noha akik az alapítás idején születtek, már fiatal felnőttek. Sok gyermek, akiket akkor kezdtünk el kezelni, mára meggyógyult, elvégezte iskoláit, szakmát, pályát választott, társat talált, családot alapított.

E gyermekek gyógyulási lehetőségei-nek fejlesztését, kivizsgálásuk korszerűsítését, gondozásukat, társa-dalmi visszailleszkedésüket támogatta rendszeresen, sokrétűen és a leg-közvetlenebb formában az Alapítvány, az eltelt negyed évszázad alatt több mint kétszázmilió forinttal.

Biztos vagyok benne, hogy az Észak-Alföld Régió egyetlen Gyermek-hematológiai-onkológiai Tanszékén a ránk bízott gyermekek érdekében az Alapítvány ennek a nemes hivatásnak az Önök segítségével messzemenően képes lesz megfelelni a következő huszonöt évben is – hogy mosolyt csalhassunk a hozzánk forduló gyermekek és szüleik arcára.

Örömmel és büszkén nyújtom át ezt a kiadványt Önöknek, melyben összegyűjtöttük a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 25 éves munkájának legszebb eredményeit és pillanatait.

KissCs

 

 Prof. Dr. Kiss Csongor

Az Alapítvány kuratóriumának elnöke

Tekintse meg az alábbi aloldalakat: