Szilágyi Krisztina kórházpedagógusunk az MD Anderson Children Cancer Hospital (Houston)-ban töltött tanulmányútja során került szembe a “monkey in my chair” programmal. Kórházpedagógusunk utánagondolva és utánajárva előkészült, hogy Nálunk is beindítsa a programot egy kicsit másképp, hiszen nálunk nem egy kis majom, hanem egy óriási panda lesz a pad mögött!

A program célja: A folyamatos kapcsolat fenntartása a beteg gyermek és az osztálytársai, az iskola között. Ez mind a beteg gyermeknek, mind a társainak segít feldolgozni a kialakult szituációt.

A program rövid leírása: A nagy panda bekerül az iskolába a gyerek székébe a táskával együtt, és ott is marad, amíg a gyerek  vissza nem tér gyógyultan. A kicsi nála marad. A táska tartalma lehetővé teszi, hogy a gyerek és az osztálytársai tartsák a kapcsolatot. Aki szeretne ír vagy rajzol neki. A fontosabb iskolai eseményekről fénykép készül a számára. A gyereknek lehetősége van válaszolni a társainak.  Általában a szülők hozzák – viszik a táskát hetente. Amikor a gyermek gyógyultan vissza tér az iskolába helyet cserél a pandával. Minden esetben egy osztályfőnöki óra keretében vinné be a kórházpedagógus és a gyerek együtt a csomagot.

Köszönjük a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak a támogatást, amit a programhoz nyújtott.

panda