A kuratórium tagjai

Pikó Gáborné

alapító, kuratóriumi tag


Prof. Dr. Kiss Csongor

egyetemi tanár

1980-ban kitüntetéssel szerzett diplomát a debreceni Orvostudományi Egyetemen. Azóta az egyetemi Gyermekklinika munkatársa. Sokrétűen képzett szakember. Szakvizsgát tett csecsemő- és gyermekgyógyászatból, hematológiából, klinikai onkológiából és gyermek hemato-onkológiából. 1994 óta vezeti a klinika Gyermekhematológia-onkológia Osztályát, Szakrendelését és Munkacsoportját, majd az abból, az országban elsőként létrejött Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék működését. 1987-88-ban Németországban, 1990-1993 között az Egyesült Államokban szerzett külföldi tapasztalatokat. Elhívatott gyógyító munkája mellett részt vesz az egyetemi oktató- és kutató munkában, a szakmai és közéleti tevékenységben. A Magyar Tudományos Akadémia doktora, 2003 óta egyetemi tanár, professzor. Több mint 200 tudományos közleménye és könyvrészlete jelent meg, több szakfolyóirat szerkesztőbizottságában, tudományos társágban működik. Vezetése alatt három fiatal kolléga szerzett tudományos minősítést és szakorvosjelöltek több generációja vált elkötelezett, megbecsült szakemberré. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium, Transzfúziológiai és Hematológiai Tagozatának korábbi elnökeként, tagjaként igyekszik javítani a gyógyítómunka feltételeit.


Hetey Attiláné, Rita

gazdasági vezető, kuratóriumi tag

1957. április 29-én született Debrecenben. Legmagasabb iskolai végzettsége mérlegképes-könyvelő. Két lány és egy fiú édesanyja, lányaitól három unokája van. 1973-ban kezdett el dolgozni. A mai Nemzeti Adó- és Vámhivatal elődjének számító Kisiparosok Hajdú-Bihar megyei Adóközösségénél, majd HBm. Adófelügyelőségnél, végül a HBm Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál főelőadói beosztásban. 1992- től -2008 -ig a Debreceni Egyetem Gyermekklinika gazdasági ügyintézője, 2008-tól – 2013. január 31-ig – nyugdíjba vonulásáig – a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék titkárságvezetője, a Tanszék gazdasági ügyeiért felelős munkatársa volt.  1994-től a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja. Feladata a régi támogatókkal kapcsolattartás, új támogatók keresése, adó 1 %-os kampány megtervezése, lebonyolítása, rendezvényszervezés, az alapítvány bevételeinek, kiadásainak pontos nyilvántartása, kapcsolattartás a könyvelőirodával, pályázatírás. A fekvőbeteg osztály működéséhez szükséges eszközök, e.h anyagok beszerzése.  A „Szociális Alap” létrehozása óta kiemelt feladata a családok támogatásával kapcsolatos ügyek intézése.


Béresné Gubán Júlia

kuratóriumi tag

1977.03.12. napján született Hajdúnánáson.  Főiskolai oklevelet a Janus Pannónius Tudományegyetemen szerezett személyügyi szervezőként. Elnöki irodavezetőként dolgozik a Nyíregyházi Járásbíróságon. Férjével 1998-ban kötött házasságot. Házasságukból két csodálatos kislány született. Önkéntes alapítványi munkájának eredményeként, 2018-ban lett a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja. Hisz abban, hogy a kicsi hősök és családjaik számára nyújtott alapítványi segítség fontos kapaszkodót jelent számukra, és erőt ad a gyógyulás rögös útján vívott harchoz. Örömmel tölti el, hogy aktív tagja lehet egy olyan csapatnak, akik szívesen segítenek másoknak.


Czirbusz István

kuratóriumi tag

Czirbusz István 1969-ben született Nádudvaron. 3 gyermek büszke és boldog édesapja. A család és a nádudvari gyökerek nagyon fontos szerepet játszanak az életében. A Baromfiudvar 2002 Kft. és a Mirbesz Kereskedelmi Kft. társtulajdonosaként Magyarország vezető élelmiszer-nagykereskedelmi cégeinek kereskedelemért felelős stratégiai vezetője. Mi sem jelzi jobban szülővárosához fűződő elkötelezett viszonyát annál, minthogy cégeibe anno legjobb gyermekkori barátait invitálta együtt dolgozni. Az azóta eltelt közel húsz évben ezek az alapemberek azóta is ott vannak mellette, sőt, az időközben 500 főre duzzadt, európai színvonalú nagyvállalat munkatársai közül sokan földijei.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal egy sajnálatos családi érintettség miatt került kapcsolatba. Egyik gyermeke ugyanis a Debreceni Klinika hematológiai osztályára került hosszas gyógykezelésre, ahol Prof. Dr. Kiss Csongor és csapata áldozatos munkájának köszönhetően a fia felgyógyult. István ekkor célul tűzte ki, hogy ameddig csak tudja, segíteni fogja a leukémiás gyermekek gyógyító tevékenységét. 2007 óta minden évben karitatív gyűjtést szervez a Baromfiudvar 2002 Kft. és a cég Beszállító Partnerei közreműködésével, melynek köszönhetően az elmúlt évek során már több, mint 100 millió Forinttal járult hozzá az Alapítvány működtetéséhez.

Azt vallja, hogy az ember a célkitűzéseit kitartással, csapatmunkával és sok-sok szeretettel fűszerezve el tudja érni. A kitűnő csapatszellem kulcsfontosságú ebben, éppen ezért választotta mottójaként: „Együtt vagyunk a legjobbak!”


Rácskai József

kuratóriumi tag