IX. Rekreációs tábor

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány idén 9. alkalommal szervezte meg a Balatonfüredi rekreációs tábort 9 gyógyult gyerek és családja részére.

Az 1. nap birtokba vettük a Balaton partját, strandoltunk, majd ásványgyöngyökből fűztünk karkötőket és csillámtetoválást készítettünk kicsiknek és nagyoknak. Az első közös estét egy igazán színes dal tanulásával zártuk.

2. nap délelőtt, a Tihanyi illatos és látványos levendulamezőn jártunk. Nagy csokor virággal, levendula-életérzéssel és új élménnyel tértünk vissza a hotelba. Egy kis frissítő után újra birtokba vettük a Balaton partját.
Késő délutáni program a homokvárépítő verseny volt. A lelkes építészekből álló csapatok igazán vidám hangulatot teremtettek a parton. Mindhárom vár különleges volt. Ez egy olyan verseny volt, ahol természetesen minden résztvevő nyert.

3. nap délelőtt hajókiránduláson vettünk részt Balatonfüred és Tihany között. Tihanyban cabrio busszal közlekedtünk. Egy újabb közös és vidám élménnyel lettünk gazdagabbak.
A Leukémiás Gyermekekért Alapítványt képviselve a „Fuss, fotózz, mosolyogj!” élményfutáson vettünk részt délután Palóznakon. A futók a kezelés alatt álló gyerekekért és családjaikért futottak, nekik készítettek mosolygós fotókat. Az ő mosolyuk és kitartásuk reményt és erőt ad a gyógyulás útján járóknak. A futók célba érése jó példa arra, hogy a nehéz körülmények ellenére kitartással elérhetjük céljainkat, akár mosolyogva is. A célba érő futók számára most is, mint mindig, gyógyult gyerekek adták át az érmeket. Igazán megható volt az a pillanat, amikor az egyik táborozó apuka ért célba  – a gyógykezelést nem rég befejező – kislányával a karján.

4. nap délelőtt a Káli-medence szívében fellelhető termelői piacon jártunk. A Káptalantóti Liliomkerti piac békebeli piacozásokat kelt életre.
4. nap délután reformkori sétán vettünk részt. Fülöp Júlia idegenvezetőtől a történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhattunk a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A séta vége egy korhű reformkori programmal zárult. Az 1840-es években, a Pilvax mintájára épült kávézóban korabeli receptek alapján készült süteményeket kóstolhattunk meg egy ital kíséretében.

Az utolsó este a közösen tanult dal éneklésével kezdődött, aztán bowlingozás, biliárdozás és beszélgetés közben búcsúztunk el egymástól.

Élményekben gazdag, felejthetetlen 4 napot töltöttünk együtt.

Béresné Gurbán Júlia
kuratóriumi tag

Videó a táborról

Képek a táborról