06-30-249-2873 heteyne@med.unideb.hu

A Bánkuti MotorSport is segít

Beteg gyermekeket támogat a Bánkuti MotorSport

Csapatunk évtizedek óta fontos hangsúlyt fektet a beteg gyermekek támogatására, amit 2015-ben a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül fog megtenni.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológia-Onkológia Tanszék közvetlen támogatójaként immár 25 éve működik. A Tanszék régió központ három megye – Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok – betegeit látja el.  Évente ebben a három megyében 50-60 új leukémiás-daganatos, valamint súlyos vérszegénységben, vérzékenységben szenvedő beteget diagnosztizálnak.

Ralikrossz csapatunk büszkén áll teljes vállszélességgel az Alapítvány munkája mellé, és a magunk módján mi is igyekszünk majd minél többször mosolyt csalni az éppen kezelés illetve fenntartó kezelés alatt álló gyermekek arcára, egy-egy élményautóztatás és egyéb élvezetes programok keretében.

Id. Bánkuti Gábor szerdán a Nyíregyházi Televízióban beszélt az együttműködés részleteiről Hetey Attiláné, az Alapítvány kuratóriumi tagja társaságában, és a jövőben számos helyen és formában fog együtt megjelenni a Bánkuti MotorSport és a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Érdeklődésünkre Hetey Attiláné a következőképpen kommentálta az együttműködés létrejöttét: „Alapítványunk működésének eddig eltelt 25 évében nem volt még rá példa, hogy egy autósportban érintett, ráadásul élenjáró versenycsapat támogasson minket, ezért nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek. Sok elképzelés van, hogy miképpen kooperálhatunk majd együtt – ezek a megbeszélések folyamatban vannak –, de az egyik ilyen mindenképp az élményautóztatás lesz, melynek helyszíne elsősorban a máriapócsi ralikrossz pálya, a RabócsiRing lesz, miután Bánkuti úr felkérésére a tulajdonos ifj. Rabócsi Tibor azonnal igent mondott. Ezúton is köszönjük neki is. Alapítványunk szlogenje: „Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz”, és ennek megfelelően igyekszünk mindennap ténykedni. Próbálunk minél gyakrabban mosolyt csalni kis betegeink arcára, hogy a fájdalmas kezelések között minél hosszabb időre felejtsék el, hogy betegek, és igazán boldognak érezzék magukat. Úgy gondolom, hogy erre kiváló program lesz az élményautóztatás, és biztos vagyok benne, hogy a kisfiúk mellett a kislányok is élvezni fogják ezt, ha másért nem, akkor a versenyautókkal, a versenyzőkkel való fotózkodás miatt. Mi alapvetően minden jó dologra nyitottak vagyunk, amik a gyermekek érdekeit szolgálják, és a Bánkuti MotorSport kezdeményezését határozottan ilyennek érezzük, ezért boldogan leszünk partnerek ebben.”

Kérjük adója 1%-ával támogassa alapítványunkat!

Kiemelt támogatóink