Jubileum 2015

25 éves jubileumi gála

Alapítványunk életében eljött az ezüst korszak. Idén lettünk 25 évesek. A nagy eseményt április 25-én a Csokonai Színházban megrendezésre került Jubileumi Gálával koronáztuk meg. A Gálán részt vettek a már gyógyult betegeink, akik átvehették az “Élet karkötője” elnevezésű karkötőt. Megjelentek a “Hogyan érzed magad, ha nincs hajad” kampány sztárjai, nagyon sok támogató, ismerős, barát, gyógyuló félben levő kisbeteg, családok és rengeteg sok ember. A Gála utolsó, de mondhatjuk egyik csodálatos és magával ragadó pontja a Gála fővédnöke Szentpéteri Csilla művésznő zongorajátéka volt. Egyik volt betegünk így vélekedett a Művésznő játékáról: “…részt vettem a Jubileumi Gálaműsorukon, és ott hallottam életemben először Szentpéteri Csilla művésznőt zenélni. De én ezt nem zenének nevezném, hanem csodának! Épp olyan csoda mint egy ilyen súlyos betegséget átélni és túlélni. Igen TÚLÉLŐ vagyok és már szerencsére 8 éve történt velem az ami meg volt írva, a betegségem. Csoda-igen csoda hogy élek, és hogy elmondhatom, hogy TÚLÉLŐ vagyok. Soha nem akarom elfelejteni azt az érzést, hogy szeretek élni, hogy öröm az élet. De az ember mindennapjaiban sajnos halványul ez az érzés, de a Művésznő a zenéjével ismételten megerősítette bennem ezt gyönyörű érzést! …”. Azt hisszük ennél szebben egyikünk sem tudta volna megfogalmazni a Művésznő játéka által sugárzott életerőt. Köszönjük. A délelőtt folyamán Lola a gyerekkórussal előadta a dalt, melyet Alapítványunknak írt. Csernoch László professzor úr a Debreceni Egyetem rektorhelyettese támogatását és az Egyetem támogatását fejezte ki a rendezvény színvonala, az Alapítvány munkája és az Osztály működésével kapcsolatban. A Gála ingyenes volt a meghívott résztvevőknek, azonban aki szeretett volna támogatni minket a kitett gyűjtődobozba beledobhatott annyi összeget, amennyit akart. Hatalmas meglepetés volt, mikor átszámoltuk és kiderült, hogy a közel 3 órás Gála végére összesen 1.219.275 Ft gyűlt össze. Fantasztikus érzés volt látni, hogy nem csak forintban, de valaki, valakik mintegy 340.000 Ft-nak megfelelő euro-val is támogatták Alapítványunkat.

Rengeteg támogatást, megértést, hálát…… és sorolhatnánk még mennyi rengeteg érzést kaptunk mindenkitől, aki megjelent és velünk ünnepelt az eseményen.

Köszönjük a támogatóinknak, hogy mellénk álltak ebben a nemes célban és a rendezvény elmúltával sem felejtkeztek meg Rólunk. Köszönjük!

[nggalbum id=30 template=extend]

Jubileumi kiadvány

Hogy érzed magad, ha nincs hajad?

25 éves jubileumi kampányunk célja, hogy az emberek együtt érzőbbek legyenek, továbbá felkívánjuk nyitni a szemüket, hogy az egyetlen kincsünk ezen a világon az egészségünk, és minden áldott nap olyan hálásnak kellene lennünk ezért, mint amilyen hálás egy gyermek akkor, amikor meggyógyul. Ne felejtsük el azt sem, hogy ezek a beteg gyermekek, igazi szuperhősök, akik nagyon megakarnak gyógyulni és rettentő mód erősek, mosolyognak és küzdenek! Ha ők ebben a nehéz helyzetben tudnak mosolyogni, akkor egy egészséges ember miért nem? Sokszor ők tartják a szüleikben is az erőt, gyengék, szédülnek és fáj nekik.. Kihullik a hajuk, de ők mégis telis-tele reménnyel tudnak tükörbe nézni! Hogy képesek erre? Lehetnének kétségbeesettek, szomorúak, sőt panaszkodhatnának is, de nem ezt teszik! Ezért feltesszük ezt a kérdést: „Te hogyan érzed magad, ha nincsen hajad?

A társadalmi célú reklámkampányunk 12 ismert emberközreműködésével készül el.

Ők bátran csatlakoztak kezdeményezésünkhöz, hiúságukat eldobva vállalták, hogy megmutatják magukat a nagyvilágnak kopaszon azért, hogy életeket mentsenek!

  • Hernádi Judit, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész.
  • Muri Enikő, musicalszínésznő, énekesnő, az X-Faktor második évadjának 2. helyezettje és egyben legjobb női hangja.
  • Lola, pop énekesnő, sokszoros Viva Comet és Bravo Otto díjas, a hazai popvilág egyik sztárszereplője.
  • Kárpáti Rebeka, szépségkirálynő és színésznő. Miss Universe Hungary 2013 és a Tv2 Jóban Rosszban című sorozat színésznője.
  • Németh Kristóf, magyar színész, szinkronszínész, 2012 októbere óta a Játékszín igazgatója.
  • Csonka András, színész, énekes és műsorvezető.
  • Váczi Gergő, újságíró, műsorvezető, a TV2 egyik meghatározó képernyőse.
  • Varga Tamás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.
  • Vásáry André, három arany- és egy platina lemezt kiadott énekes, férfi szoprán.
  • Children Of Distance, /Ács Róbert, Nyári Roland, Somogyi Péter. 3 tagú nagysikerű hiphop csapat.