Osztályunkról

Fekvőbeteg osztályunk a 2012-ben átadott Belgyógyászati Intézet „B” épületben található, 4 egyágyas, 5 db kétágyas és egy nappali kórteremben zajlik a gyógyító munka. Három szakorvos és két rezidens, tizenkét ápoló, egy asszisztens, s további öt munkatárs (pedagógus, pszichológus, adminisztráció) dolgozik fáradhatatlanul a daganatos és leukémiás gyermekekért.

Speciális műtétek, sugárkezelés és egyéb beavatkozások elvégzésére az Egyetem társklinikáin nyílik lehetőség. A betegség elhelyezkedésének, kiterjedésének, természetének meg-ítélésében a képalkotó diagnosztika: CT, MR, SPECT és PET CT segít. A társkintézetek munkatársai nagy empátiával és szakértelemmel vizsgálják, kezelik a legkisebb betegeket is. Különlegesen szoros, szerződésen alapuló az együtt-működésünk az ikerrégió miskolci központjával, ahol közös tervezés és vizitek keretében a vérképző őssejtek átültetését, a „csontvelő transzplantációt” végezzük. A debreceni Tanszék saját experimentális kutatólaboratórimmal rendelkezik, valamint a Gyermekgyógyászati Intézet és az Egyetem társlaboratóriumaival, így a Laboratóriumi Medicina Intézet laboratóriumaival, a Klinikai Genetikai Tanszékkel, a Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszékkel, a Patológiai Intézettel és az Orvosi Mikrobiológiai Intézettel együttműködve, nemzetközi tanulmányok keretében vállal vezető szerepet a gyermekkori vérképzőszervi betegségek korszerű kivizsgálásában, molekuláris hátterének kiderítésében.

A gyermekek kezét az aktív kezelés után sem engedjük el. Gondozásukat, ellenőrző vizsgálataikat felnőttkorukig folytatjuk. A családokat az orvosok és nővérek mellett a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és más civil szervezetek támogatásával pszichológusok, tanítók, lelkészek és szociális munkások is segítik.

 

Tekintse meg az alábbi aloldalakat: