Pólótervező pályázat

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2020-ban ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Ez alkalomból kértük a gyerekeket, hogy segítsetek megtervezni egy olyan pólót, melyet a kezelés alatt álló gyerekek és családjaik, valamint a gyógyító személyzet is büszkén és mosolygósan viselhet. A pályázatra 143 gyermek összesen 174 alkotást küldött be, így a zsűritagok számára nagy kihívás volt a legjobbak kiválasztása.

A zsűrizés első körében a három korcsoportban (ovisok, 1-4. és 5-12. évfolyamosok) a legjobb 10-10 pólóterv került kiválasztásra, melyek felkerültek Alapítványunk Facebook oldalára és weboldalára. A legtöbb like-ot gyűjtő alkotás nyerte el a pályázat Közönségdíját. A döntős alkotások közül a zsűri ezt követően kiválasztotta azokat, melyek bemutatásra kerültek, s a korcsoportonkénti dobogósokat, legvégül pedig megszavazták, melyik az az egy alkotás, mely az Alapítvány pólójára kerül és tervezője elnyeri a pályázat fődíját.

A Zsűri elnöke

Prof. Dr. Kiss Csongor

Prof. Dr. Kiss Csongor, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék vezető professzora. Éppen negyven éve dolgozik a debreceni Gyermekklinikán, pályáját mindvégig meghatározta a vérképzőszervi betegségekkel küzdő és leukémiás gyermekek gyógyítása. A kezdeti, alig 10%-os gyógyulási aránytól kísérte végig az orvostudomány e területének fejlődését, a mai, esetenként 90%-os gyógyulási arányig, s aktívan részt vett a legújabb szakmai protokollok, gyógyszerek bevezetésében is. Több száz gyermek gyógyítása, több ezer orvostanhallgató képzése és az osztályon folyó gyógyító munka mellett mindig szakított és szakít időt arra, hogy az alapítvány ügyeit is képviselje.

Professzor úr üzenete a pályázóknak: „A beküldött alkotások egyike díszíti majd minden, az osztályra kerülő gyermek, szülő és gyógyító pólóját a következő évben. Ez egy álom beteljesülése a tervező gyermek számára, de remek lehetőség az Alapítványnak is: a kísérletezéseket, ötleteket az alapítvánnyal szoros kapcsolatban álló zsűritagok megismerik, kis magként elültetik magukban, és biztos vagyok benne, hogy inspirációként szolgálnak majd a következő idők közös projektjeihez. A tervek által közelebb kerülhetünk ahhoz, miként látják a gyermekek a gyógyító munkát, a betegséget, milyen empátiával közelednek környezetük felé, és mi foglalkoztatja őket az egészséggel kapcsolatban. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy a jövő generációjával megismertesse a segítő tevékenység örömeit és az egymás iránti felelősségvállalás, empátia érzését. Ennek egyik lépése a 30 éves jubileum alkalmából kiírt pólótervező pályázat.”

Zsűritagok

Béresné Gurbán Júlia

Béresné Gurbán Júlia képviseli a zsűriben a kezelés alatt álló gyermekek családjait. Egy igazi híresség édesanyja, hiszen Babettet, a „kalapos kislányt” szinte mindenki ismeri, aki találkozott már a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kampány anyagaival. Ő az a mosolygós kislány, akinek fotója immár 10 éve egyet jelent alapítványunkkal. S bár Babett bizonyára saját személyiségéből fakadóan is mosolygós és életerős kislány, nem férhet ahhoz kétség, hogy csodás szülei jelentős szerepet játszottak a gyógyulásában, s abban, hogy gyermekük, aki csodaszép nagylánnyá cseperedett azóta, édesanyjához hasonlóan jelenleg is aktívan részt vesz az alapítvány munkájában.

Üzenete a pályázó gyerekeknek: “Örömmel tölt el, hogy ilyen sok gyerek szívügyévé vált ez a pályázat. Hiszem, hogy egy vidám mintás pólóban a szülők pozitív energiát sugároznak a gyerekeik felé.”

Bobkó Stella

Stella nővér 18 éve dolgozik a debreceni Gyermekklinikán, 2002 óta a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszéken, két éve osztályvezető ápolóként koordinálja 12 ápoló munkáját, a 14 ágyas osztályon bent fekvő gyermekek ápolási feladatait, nap mint nap. Emellett szervezőként részt vesz a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány projektjeiben, rendszeresen találkozhatunk vele alapítványi eseményeken, olykor szervezőként, olykor a gyógyult és kezelés alatt álló gyermekek kísérőjeként, játszótársaként, cinkostársaként 😊 Stella hobbija a torta sütés, díszítés mellett a divat, örömmel mutatja be új szettjeit barátainak, és kíváncsian várja, hogy az új alapítványi pólón milyen minta lesz a következő évben.

Üzenete a pályázó gyerekeknek: „A gyerekek a vidám dolgokat szeretik: minél színesebb a rajz, annál jobb kedvük lesz a betegeknek! Számomra az a lényeg, hogy mosolyogjanak, jókedvűek legyenek! 🤗

Kocsár Valéria

Kocsár Valéria Debrecen ikonikus divattervezője, szalonjában letisztult, mégis izgalmas megjelenésű ruhák formálódnak, melyekben a felhasznált anyagok saját beszerzései. Vallja, hogy a viselt ruha bensőnk, egyéniségünk kivetülése, így munkája során nagy teret kap a stílustanácsadás. 
Reményeink szerint egy gyümölcsöző barátság kezdete lehet a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jubileumi pólótervező pályázatának zsűrizése, melyet még több közös projekt követhet majd.

Üzenete a pályázó gyerekeknek: „Szeretném kifejezni örömömet, hogy ilyen gondolatteljes munkák születtek a gyerekek keze által. Az én szempontjaim a zsűrizést illetően, elsősorban a közlés, a gondolatiság és az egyediség voltak. Köszönöm a gyerekeknek a részvételt és a munkájukat! Remek rajzok születtek.  Számomra itt mindenki győztes!”

Láposi Terka

Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője, akitől Debrecenben rengeteg gyermek kapott már életre szóló színházi élményt. A Vojtina Bábszínházhoz szoros szálak fűzik a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt. Ez a kapcsolat 10 éve kezdődött, az első jótékonysági előadások alkalmával rögtön világossá vált, hogy nagyon hasonló értékek mentén gondolkozó társra talált alapítványunk. Örömmel láttuk, hogy a nagyon magas szakmai színvonalú alkotó munka közben minden munkatárs gondolataiban folyamatosan jelen vannak a gyermekek, az irántuk való szeretet és tenni akarás. Láposi Terka személyében értő szemekre és nyitott szívre találhatnak a pólótervező gyermekek.

Terka üzenete a pályázó gyerekeknek:Az alkotásokban az egymásra figyelő gesztusokat, az életbátorság motívumait, a harmóniát megteremteni tudó ábrázolást, a gyermeki megjelenítés eredetiségét fogom megszeretni. Nagyszerű lenne, ha az alkotók tervezett felülete sűrítve ki tudná fejezni az élet határtalan szépségét, a nehéz helyzeteken is átsegítő humort, a méltóságteljes gyengédséget, a széttekintő figyelemmel és tenni akarással cselekvők közösségét. Az eredetiségre törekvés a kreatív létezésünk egyik sajátja, s ezt minden gyermek érzi, tudja, cselekszi.”

Szanyi Fruzsi

Szanyi Fruzsi már nagyon várja, hogy 2021-ben megkaphassa az Élet Karkötőjét. Ez a különleges ékszer azt jelképezi, hogy már 5 éve tünetmentes és újra egészségesnek mondhatja magát, ekkor lesz 5 éve, hogy átesett egy életmentő agyműtéten., azt követően 30 sugárkezelésen és két év kemoterápiás kezelésen.

Korábban medulloblastomával, agydaganattal kezelték a debreceni Gyermekklinikán. „Ezek az idők nehezek voltak számomra, mert sokat voltam kórházban. Szüleim és nagyszüleim mindig ott voltak mellettem, ez megerősített. A Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak pedig rengeteg programot, játékot, foglalkozást köszönhetek, ami lélekben nyújtott segítséget.” ˗ meséli. 

Fruzsi anyukájához hasonlóan kiváló esztétikai érzékkel és irigylésre méltó kreativitással rendelkezik, gyakran segít neki a kézműves kerámiák, mézeskalácsok díszítésében, egy lelkes és csupaszív lány. Épp ezért esett rá a választásunk. 🙂 Így olyan gyermek képviseli épp kezelés alatt álló kortársait, aki jól tudja, milyen érzés az alapítvány pólóját viselni.

Üzenete a pályázó gyerekeknek: Olyan pólót szeretnék választani a kezelés alatt álló gyerekeknek, ami vidám!

Döntős pólótervek

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jubileumi pólótervező pályázatára beérkezett 174 alkotás közül a zsűri, vagyis Prof. Dr. Kiss Csongor, Béresné Gurbán Júlia, Bobkó Stella, Kocsár Valéria, Láposi Terka és Szanyi Fruzsina kiválasztották a korcsoportok legjobb 10-10 alkotását, melyet Ti is megismerhettek.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a koronavírus ismételt terjedése miatt elhalasztottuk 2021-re, de 2020. november 27-én a Facebook oldalunkon közzétettük a díjazottak névsorát és fény derült arra is, kinek a terve díszíti majd az alapítványi pólót.Bemutatjuk a nyereményeket!

LEGO nyeremények:

Az óvodás és az alsó tagozatos korcsoport dobogós helyezettjei, valamint közönségdíjasunk a LEGO Manufacturing Kft. nagyvonalú felajánlását, menő LEGO City és LEGO Friends készleteket kapnak.

Több éves sikeres együttműködésünk újabb állomása a LEGO gyár felajánlása. A tavalyi évben sok-sok LEGO készletet kaptak a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszéken kezelt gyermekek, a Build to Give (Építs, hogy adhass) kampány keretében. Ha szeretnél csatlakozni a kampányhoz, további információkat találsz a LEGO weboldalon (https://www.lego.com/en-hu/build-to-give), valamint a #BuildToGive szóra keresve!

Hálásan köszönjük a támogatást.

Feldobox Családi Móka ajándék:

A dobogós helyezettek gazdagabbak lesznek egy Feldobox Családi Móka ajándékutalvánnyal, melynek segítségével az ország számos pontján, 100 féle családi program közül választhatnak. Így a legjobbak egész családjukkal ünnepelhetnek, pl. állatkertekben, VR játékokon, kalandparkokban, macikészítő, csokikészítő tanfolyamokon. Nagyon fontos volt számunkra, hogy – bár a járványügyi helyzet miatt kicsit várni kell a megvalósítással, de – élménnyel is megköszönjük azt, hogy a pályázó gyerekek gondoltak a kezelés alatt álló társaikra.

A Feldobox csomagok olyan eredeti ajándékutalványok, melyekkel felejthetetlen élményekben lehet részed. Szabadon dönthetsz arról, hogy a számos programlehetőség közül melyiken vennél részt.

A választékban vannak kifejezetten 2-14 éves gyerekeknek, és az egész családnak szóló programok is, így ez az ajándék biztosan a vidám időtöltés öröme lesz.

További részletek:
https://www.feldobox.hu/termekek/szabadido/csaladi-moka

Wacom Bamboo Folio tábla:

A Trans-Europe Zrt. egy Wacom Bamboo Folio táblát ajánlott fel a felső tagozatosok és középiskolások korcsoport első helyezettjének, egy hozzá illő Adobe Photoshop-os díszpárnával.

Büszkék vagyunk rá, hogy ötletünk mellé állt a hazai kreatív szoftverpiacon nagy múltú Trans-Europe Zrt., mely 2012 óta a WACOM Europe GmbH, valamint az Adobe otthoni és professzionális termékeinek hivatalos magyarországi képviselője. Az 1992-ben alapított cég a szoftver.hu portál működtetője (https://www.facebook.com/szoftver.hu), mely naponta frissülő tartalommal, hírekkel, érdekességekkel, tippekkel, technikai támogatással várja az érdeklődőket.

Köszönjük támogatásukat!

A nyereményről többet megtudhatsz weboldalukon:  
https://szoftver.hu/szoftver/wacom/bamboo-folio

Fődíj: Laptop

Bemutatjuk pályázatunk fődíját, a Lenovo Ideapad D330 notebook-ot.

A Lenovo Ideapad D330 egy laptop valódi teljesítményét és egy táblagép sokszínű szórakozási lehetőségeit és mobilitását kínálja. A D330 modell bárhol, bármikor a nyertes rendelkezésére áll majd, használata megkönnyíti mindennapjait, hiszen segítségére lesz a tanulástól kezdve a barátaival való online összeköttetésen át, egészen a streamelésig bármilyen feladat során. Egyetlen töltéssel az Ideapad D330 több mint 12 órányi üzemidőt biztosít. Ha nyertesünk folytatja a digitális tervezést, azt új notebookja kristálytiszta FHD minőségű kijelzőjén teheti.

https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/ideapad/ideapad-d-series/IdeaPad-D330/p/88IPMX31047


Eredményhirdetés


Elérkezett a nagy pillanat, fogadjátok szeretettel díjkiosztó videónkat!
Bár minden alkotást nem tudtunk díjazni, a pályázatokat szeretettel és gondossággal megőrizzük, alkalomadtán, ha csüggedünk, elővesszük, hogy erőt merítsünk belőlük.

Köszönjük, hogy gondoltatok a kezelés alatt álló gyerekekre
és a Leukémiás Gyermekekért Alapítványra!

Gratulálunk!