“Gondolunk rátok” díj

 2012-ben Alapítványunk megalapította a „Gondolunk Rátok” díjat. E kitüntető plakettet olyan magánszemély vagy szervezet részére adományozza az Alapítvány, aki tetteivel, példamutatásával, empátiájával segíti az Alapítvány munkáját, ezáltal a Debrecenben kezelt vagy kezelés alatt álló leukémiás, daganatos és egyéb vérképzőszervi betegségben szenvedő gyermekek gyógyulását.

A „Gondolunk Rátok” díjat 2012-ben Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatónője vehette át, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal való több éves együttműködésért, mellyel követendő példát állít mindannyiunk elé megértő támogatás, tenni akarás, empátia és kapcsolatépítés terén egyaránt. A díj odaítélése egyúttal jelzi abbéli szándékunkat, hogy tudatosítsuk a megye és a régió lakosságában, hogy a segítés számos formát ölthet, nem kizárólag pénzadománnyal támogathatják a civil szervezeteket. Ehhez azonban elsősorban a segítő szándék megszületésére és odafigyelésre van szükség.

A „Gondolunk Rátok” díjat 2013-ban Káposztás István a Reál Hungária Alaszka Cégcsoport kereskedelmi igazgatója kapta. A cégcsoport évről évre segíti munkánkat. Minden évben segítséget nyújtanak Alapítványunk számára, hogy 30 hátrányos helyzetű család számára karácsony előtt 10.000 ft értékű élelmiszercsomagot állíthassunk össze és adhassunk át.

A “Gondolunk Rátok” díjat 2014-ben a LEGO Manufacturing Kft képvislőjének adta át Kiss Csongor professzor Úr, kuratóriumunk elnöke. A cégnek hála osztályunk 4 darab intenzív betegágyat kapott, mintegy 4,5 millió forint értékben. A multifunkcionális betegágyak nemcsak a betegek kényelmét biztosítják, de egyben segítenek csökkenteni a sokszor hetekig-hónapokig ágyban tartózkodás következtében kialakuló mellékhatásokat is.

A „Gondolunk Rátok” díjat 2015-ben Sziklás Johanna a Flavon Group Kft igazgatónője vehette át. A cégcsoport minden év májusában karitatív akciót hirdet, amelyből a befolyt összeget Alapítványunknak ajánlják fel. A kapott összeget kiegészítve Alapítványunk minden évben Családi Rekreációs tábort rendez. Ezenkívül a cégcsoport biztosítja évről évre az „élet karkötőjé”-t, melyet Adventi délutánunkon ad át igazgatónő azoknak a betegeinknek,akik túl vannak azon a bizonyos „5” éven.

A „Gondolunk Rátok” díjat 2016-ban Dr. Békési Annamária az IdeálMed Orvosesztétikai Centrum vezetője és Dr. Beszterczy Valéria megosztva kapták. Mindkét hölgy erején felülképviseli Alapítványunkat és tesz meg mindent annak érdekében, hogy nem csak anyagilag, de lelkileg, erkölcsileg is támogassa osztályunk betegeit.

A „Gondolunk Rátok” díjat 2017-ban Tarcsi Lászlóné, Margit néni és Czirbusz István a Baromfiudvar 2002 Kft igazgatója megosztva kapták. Margit néni novemberben ajánlott fel 3 millió forintot, mely összeg a szociális alapunkat dagasztja. Czirbusz István évről évre erején felül képviseli Alapítványunkat és tesz meg mindent annak érdekében, hogy nem csak anyagilag, de lelkileg, erkölcsileg is támogassa osztályunk betegeit.

A “Gondolunk Rátok” díjat 2018-ban a Celanese Magyarország Kft képviselőinek adta át Kiss Csongor professzor Úr. A Celanese a világ egyik vezető technológiai és különleges vegyipari alapanyagokat gyártó vállalata. Eddig példátlan összeggel, több mint 8 millió forinttal nyílt lehetőségük támogatni az Alapítvány munkáját, mely munkatársai felajánlásból, illetve a Celanese Foundation hozzájárulásából született.

A “Gondolunk Rátok” díjat 2019-ben Sarkadi László előadóművész, nyugdíjas pedagógus kapta. László minden évben kétszer rendezi meg a “Dal erejével a leukémia ellen” című egész estés koncertet, melynek teljes bevételét minden alkalommal Alapítványunk kapja meg. 

A “Gondolunk Rátok” díjat 2020-ben Jeney Domokos kapta meg. A Grand Casino marketing igazgatójaként 2015 óta támogatja alapítványunkat.
Farsangi és adventi jótékonysági estek szervezésével segítette munkánkat, ezen események teljes bevételét minden alkalommal alapítványunk kapta meg.