Hogyan ajánlhatja fel adójának 1%-át?

 Az adó egy százalékának felajánlásával mindenki egy évben egyszer támogathat egy számára fontos munkát végző szervezetet úgy, hogy a támogatási összeg nem jelent plusz kiadást, hiszen ez mindenképpen kifizetésre kerül. Az adó 1+1 százalékáról minden jövedelemmel rendelkező állampolgár rendelkezhet. 

Ha Ön magánszemély, ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, akkor 2022. május 20-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak és rendelkezhet adója 1+1%-áról. 

 • Amennyiben rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor a Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti az adó 1% rendelkező nyilatkozatát már most!
  A kedvezményezett adószáma rovatba írja be a 19123958-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és egyéb vérképzőszervi betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását!
  Adóbevallása 2022. március 15-től elérhető az ügyfélkapun keresztül! IDE KATTINTVA!
 • Ha Önnek még nincs Ügyfélkapu regisztrációja, az adóbevallási tervezet postázását 2022. április 16-ig kérheti. 2022. április 16. után az igényét már csak személyesen a NAV ügyfélszolgálatain nyújthatja be.
  Ha megkapta postán az adóbevallási tervezetét, ne felejtse el átnézni, hogy az adatok helyesek-e. Ha nem kíván módosítani rajta, úgy további teendője az adóbevallással nincs. Viszont ne feledje adója 1+1%-áról is rendelkezhet, ezzel támogathatja az ön által kiválasztott civil szervezetet és egyházat.Adószámunk: 19123958-1-09
  A levélben megtalálja az EGYSZA lapot, amelyet kitöltve küldjön vissza díjmentesen, május 20.-ig.
  A lezárt borítékot írja alá a leragasztásnál keresztezve, valamint írja rá adóazonosító jelét is. A boríték elkészítéséhez talál mintát IDE KATTINTVA
  Kérjük, írja be adószámunkat: 19123958-1-09. Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2022. május 20-ig. Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!
Leukémiás Gyermekekért Alapítvány
Adószám: 19123958-1-09


Mire fordítjuk a beérkezett felajánlásokat?

A Gyermekhematológiai és Onkológiai Osztály működésének támogatása egyik fő célunk. Korszerű műszereket és berendezéseket biztosítunk, azért, hogy a gyógyítás minél hatékonyabb és a kis betegek számára legkevésbé fájdalmas lehessen.

Fontos feladatunk a pandémiás helyzetre való tekintettel a védőruházat, a maszkok és fertőtlenítő eszközök biztosítása.

Több éve szervezünk táborokat a gyógyult/gyógyulófélben lévő és fenntartó kezelés alatt álló gyerekeknek és családjaiknak.

Folyamatosan gondoskodunk a kezelés alatt álló gyerekek mentális és lelki feltöltődéséről, ezért rendszeresen szervezünk programokat nekik.

A szociális alapon keresztül a családok támogatása is egyik fő feladatunk. Tesszük ezt úgy, hogy évente négy család kap kiemelt támogatást (1-2 millió forint nagyságrendben) és több család részesül “kisebb” támogatásban éves szinten (háztartási gépek, tüzelőanyag).


Korábbi évek eredménye:

Adó 1% felajánlása - Ön is segíthet a leukémiás hősöknek! Leukémiás Gyermekekért Alapítvány adószáma: 19123958-1-09

Készítettünk egy rövid, letölthető összefoglalót alapítványunk működéséről és az adó 1% felajánlások fontosságáról és azok átlátható felhasználásáról. A lent látható képre vagy ide kattintva letölthető.