25 éve tudjuk mi kell egy mosolyhoz

Alapítványunk életében eljött az ezüst korszak. 2015-ben lettünk 25 évesek. A nagy eseményt április 25-én a Csokonai Színházban megrendezésre került Jubileumi Gálával koronáztuk meg. A Gálán részt vettek a már gyógyult betegeink, akik átvehették az „Élet karkötője” elnevezésű karkötőt. Megjelentek a „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad” kampány sztárjai, nagyon sok támogató, ismerős, barát, gyógyuló félben levő kisbeteg, családok és rengeteg sok ember. A Gála utolsó, de mondhatjuk egyik csodálatos és magával ragadó pontja a Gála fővédnöke Szentpéteri Csilla művésznő zongorajátéka volt. Egyik volt betegünk így vélekedett a Művésznő játékáról: „…részt vettem a Jubileumi Gálaműsorukon, és ott hallottam életemben először Szentpéteri Csilla művésznőt zenélni. De én ezt nem zenének nevezném, hanem csodának! Épp olyan csoda mint egy ilyen súlyos betegséget átélni és túlélni. Igen TÚLÉLŐ vagyok és már szerencsére 8 éve történt velem az ami meg volt írva, a betegségem. Csoda-igen csoda hogy élek, és hogy elmondhatom, hogy TÚLÉLŐ vagyok. Soha nem akarom elfelejteni azt az érzést, hogy szeretek élni, hogy öröm az élet. De az ember mindennapjaiban sajnos halványul ez az érzés, de a Művésznő a zenéjével ismételten megerősítette bennem ezt gyönyörű érzést! …”. Azt hisszük ennél szebben egyikünk sem tudta volna megfogalmazni a Művésznő játéka által sugárzott életerőt. Köszönjük. A délelőtt folyamán Lola a gyerekkórussal előadta a dalt, melyet Alapítványunknak írt. Csernoch László professzor úr a Debreceni Egyetem rektorhelyettese támogatását és az Egyetem támogatását fejezte ki a rendezvény színvonala, az Alapítvány munkája és az Osztály működésével kapcsolatban. A Gála ingyenes volt a meghívott résztvevőknek, azonban aki szeretett volna támogatni minket a kitett gyűjtődobozba beledobhatott annyi összeget, amennyit akart. Hatalmas meglepetés volt, mikor átszámoltuk és kiderült, hogy a közel 3 órás Gála végére összesen 1.219.275 Ft gyűlt össze. Fantasztikus érzés volt látni, hogy nem csak forintban, de valaki, valakik mintegy 340.000 Ft-nak megfelelő euro-val is támogatták Alapítványunkat.

Rengeteg támogatást, megértést, hálát…… és sorolhatnánk még mennyi rengeteg érzést kaptunk mindenkitől, aki megjelent és velünk ünnepelt az eseményen.

Köszönjük a támogatóinknak, hogy mellénk álltak ebben a nemes célban és a rendezvény elmúltával sem felejtkeztek meg Rólunk. Köszönjük!

[nggalbum id=30 template=extend] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Oldalsáv” orientation=”left” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” remove_border=”on”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]