Adománygyűjtés a Kossuth-ban

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában a korábbi évektől eltérő módon, de idén is megrendezésre került a Népek karácsonya, egyhetes programsorozat. A lassan hagyománnyá vált süti vásár a járványügyi helyzet miatt sajnos elmaradt, viszont a diákok nem maradtak tennivaló nélkül, ugyanis az iskola adománygyűjtést szervezett a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. Az alapítvány 1990-ben jött létre a Debreceni Egyetem Gyermek Klinikáján kezelt daganatos és leukémiás gyerekek segítése céljából. A gyerekek és családjaik két hetenként, szerdán egy idény gyümölcsökből összeállított csomagot kapnak. Ebben igyekeztünk a segítségükre lenni idén harmadik éve.

A DÖK vezetője, Brósch Zoltán tanár úr és Aleva Tünde, Kőrösi Gabriella, Pénzes-Fülöp Ildikó és Borbélyné Vasas Csilla tanárnők munkáját a DÖK-ös diákok segítették, ők gyűjtötték az adományokat a 15 és 30 perces szünetekben. (Komáromi János (10. B), Ónodi Szűcs Nóra (11. B), Jónás Ágnes (10.A), Várkonyi István (10.B). A 2. emeleten kihelyezett idegen nyelvi, karácsonyi plakátokról az Angol- és Idegennyelvi munkaközösség gondoskodott, a Leukémiás Gyermekekért Alapítványról készült plakátok elhelyezését pedig a 9. E osztály tanulói vállalták magukra. Az adománygyűjtésről szóló rádiós ismertetőt Balaton Bianka (9. E) és Varga Dorka (9. E) készítették. A népek karácsonya hetében az iskolarádióban minden nap más nyelven felcsendülő zenéket a következő diákok biztosították: Major Szonja (11. C), Varga Zsófia (11. C), Szeferinkin Philip. (11. D), Pálfi Szabolcs (11. E), Szilágyi Ádám (11. E). Baló Jóna Balázs (10. E), Madar Krisztián (10. E). Matolcsy Fábián (7. F), Kósa Csaba (7. F). Kálnai Márton (9. B), Báthori Tóth Bálint (9. B).

A hét végére összesen 119.400 Ft-ot sikerült összegyűjteni, ami két alkalommal fedezi 15 leukémiás gyermek gyümölcs támogatását. Mindenkinek köszönjük a felajánlást és a segítséget!