Beatles!

2019. január 30-án telt házas közönség előtt zajlott az első debreceni jótékonysági Beatles-est. Akkor a zenekar híres londoni tetőkoncertjének 50. évfordulója adta az apropót, most ismét egy fontos 50-es érkezik: a legendás zenészek utoljára felvett lemezük, az Abbey Road megjelenésének félévszázados évfordulóját ünneplik meg Debrecenben (is) 2019. szeptember 27-én.

1969. szeptember 26-án jelent meg az Egyesült Királyságban a Beatles Abbey Road című nagylemeze. Akkor még senki nem sejtette, hogy ezek lesznek az utolsó közös dalok a zenészektől. Az album óriási siker volt, de nem csak a dalok, hanem az ikonikus lemezborító is hallhatatlanná tette: se a zenekar neve, se az albumcím nem szerepel azon, ugyanis elég csak ránézni, mindenki látja, hogy az ott a Beatles és London egyik híres utcája, az Abbey Road, amelyen az azonos nevű legendás stúdió is található.

A nagy sikerű januári eseményt követve a főszerep most is az élőzenén lesz, így a szervezők várják a zenészek, zenekarok jelentkezést az este open mic részére. Bárki bármilyen Beatles-dallal felléphet, persze előny, ha az Abbey Road lemez 17 dala kerül fókuszba.

Az este folyamán lesz beszélgetés az album születéséről, a Beatles közelgő széthullásáról, majd jótékonysági árverés következik, amelyet az élő fellépések követnek majd. A tervezett menetrend:

18:00 kapunyitás
19:00 beszélgetés Reszegi László főszervezővel az Abbey Road lemezről
20:00 jótékonysági árverés egy Abbey Road ajándékcsomagért
20:10 élő fellépések

Mind az árverésből, mind a belépőkből befolyt bevételt a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára kerül felajánlásra. A belépő ára csupán 990 Ft, vásárlás kizárólag a helyszínen lehetséges.

A rendezvény Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/460238431423728/