Béresné Gubán Júlia bemutatkozása

1977.03.12. napján születtem Hajdúnánáson. Középiskolai tanulmányomat Berettyóújfaluban, a Bessenyei György Pedagógiai Szakközépiskolában végeztem.  Főiskolai oklevelet a Janus Pannonius Tudományegyetemen szereztem személyügyi szervezőként.

1994-ben ismerkedtem meg Csabával, aki 4 év udvarlást követően feleségül kért. Házasságunkból két csodálatos kislány született. Emese 20 éves, jelenleg a Miskolci Egyetem Jogi Karán tanul. Babett 18 éves, 11. évfolyamos gimnazista, biomérnök szeretne lenni.

Házasságkötést követő 1 évig Hajdúdorogon dolgoztam a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán. Aztán költözés miatt Nyíregyházán kerestem munkát. 1999. november 15-e óta dolgozok a Nyíregyházi Járásbíróságon elnöki irodavezetőként. Szervező, előkészítő munkával járulok hozzá a járásbíróság igazságszolgáltatási tevékenységéhez. Feladataimat elhivatottan és felelősségteljesen végzem. 2020-ban a vezetőim javaslatára az Országos Bírói Tanács elnöke főtanácsosi címben részesített, amely számomra a legértékesebb elismerése a munkámnak.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítványt Hetey Attiláné Rita kuratóriumi tag ismertette meg velem. Rita számomra példakép. Az Ő elhivatottsága, a másokon való fáradhatatlan segítségnyújtása a legnemesebb emberi cselekedet, amelyet ő már több mint 30 éve folyamatosan végez. Nem ismerek tőle kitartóbb, lelkesebb karitatív munkát végző embert. Eleinte önkéntes alapítványi munkával járultam hozzá az alapítvány eredményeihez. Majd Rita biztatására 2018-ban lettem a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja. Ezt a munkát úgy érzem küldetésként végzem. Annak ellenére, hogy a kötött munkaidejű bírósági munkaköröm mellett kevés a szabadidőm. Csak úgy tudok sikeresen elvégezni egy-egy alapítványi projektet, hogy a családom folyamatosan támogat, sőt maguk is részt vesznek egy-egy feladatban. Ők is tudják, hogy milyen nagyon sokat jelent akár csak egy kis lelki támogatás is. A kisebbik lányunk sikeresen legyőzte a leukémiát 2009-ben. Babett ereje, a kezelés alatti vidámsága, a gyógyulása jó példa azok számára, akik még gyógyulófélben vannak. Mi, érintett szülők közvetlenebb hangnemben tudunk reményt nyújtani, mint a tudományosan alátámasztott szakirodalom.

Míg én és a családom lelki támaszt és reményt nyújt az érintetteknek, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány olyan életminőséget javító támogatásban részesíti a családokat, amely nagyban segíti a gyógyulást. Ehhez a támogatáshoz tudok hozzájárulni kuratóriumi tagként is.  Hiszem, hogy a kicsi hősök és családjaik számára nyújtott alapítványi segítség fontos kapaszkodót jelent számukra, és erőt ad a gyógyulás rögös útján vívott harchoz. Örömmel tölt el, hogy aktív tagja lehetek egy olyan csapatnak, akik szívesen segítenek másoknak.