Beszámoló: Fuss, Fotózz, Mosolyogj! – Hortobágy – 2020

Hortobágy volt a második állomása a Fuss! Fotózz! Mosolyogj!  programsorozatnak.

Gyógyulás- üzenettel hoztuk létre ezt a rendezvény sorozatot (az ötletgazda Pálfalvi Petra), melynek szeptember 19.-én volt a második turisztikai pontja, a Világörökség részét képező csodás Hortobágy.

A Fuss! Fotózz! Mosolyogj! a 24. Gulyás és Pásztortalálkozó programjához kapcsolódott, ahol egész nap érdekes és hagyományteremtő programokkal szórakoztatták a látogatókat.

Ezzel a programmal is kívánjuk felhívni a figyelmet hazánk csodás látnivalóira és mindehhez egy szép, szívet melengető misszió is társul. A résztvevők egy igazi pásztor ételt, a slambucot kóstolhatták meg a futás után.

Verőfényes napsütésben gyülekeztek a futók Szent Vendel (pásztorok védőszentje) szobránál a hortobágyi Pusztai állatparkban.

A hortobágyi futást a pusztában legelő szürkemarha csorda előtt, két juhász ostor csergetésére kezdte meg Dani a 9 éves, mára már gyógyult,  életvidám mindig mosolygós kisfiú .

Dani, Senánszky Petrával, a tizenegyszeres világbajnok uszonyos úszóval és Pajna Zoltánnal, a megyei közgyűlés elnökével nagy-nagy mosollyal indították el a futást.

Ezzel szerették volna szemléltetni a gyógyulást és az új életerőt.

A résztvevők a fotókkal, videókkal  motiválják a jelenleg is beteg gyerekeket, szüleiket.

A futók 5 km-t vagy 10 km-t futottak és sok mosolygós fotót készítettek.  Nagyon meghitt és  jókedvű közösség alakult ki, csodás érzés volt hallgatni a nevezők indíttatását,  miért is utaztak többen több mint 100 km-t, hogy a programon részt vehessenek.

A résztvevők ( és a szervezők 🙂 ) feltöltődtek mind testileg, mind szellemileg, és ami talán a legfontosabb, a szívüket átjárta a hála és szeretet érzése,  amikor átvették:

 „Most már Én is tudom, mi kell a mosolyhoz” ajándékukat a célban.

Köszönjük Petrának, minden támogatónak és a résztvevőknek!