Gyenes Gyula és Red története

Gyenes Gyula rendőr törzszászlós vagyok. Gyermekkoromban sokat játszottam kutyákkal, mivel falun nőttem fel. Bárányokat is tartottunk, ezért sokat tanítottam a terelő kutyáinkat.

Ez a kutyák iránti szeretet megmaradt felnőtt koromra is, és mikor 23 éve felvettek határőrnek, eldöntöttem, hogy kutyás leszek. Szerencsére gyorsan beiskoláztak és megkaptam első szolgálati járőrkutyámat.

Kevés idő elteltével főnökeim látták, hogy négylábú társammal milyen szép eredményeket értem el, ezért elküldtek nyomkövető kutyás tanfolyamra. A nyomkövetőkkel való foglalkozás és tanítás nagyon megtetszett.

Közben rendőr lettem, és mostanra már a harmadik nyomkövető kutyával dolgozom. Mind a hárman kiváló szaglással rendelkeztek, nagyon sok bevetésen és nyomkövetésen vettünk részt, melynek legtöbbször az lett a vége, hogy az elkövetők /rosszfiúk/ elfogásra kerültek.

RED, a jelenlegi nyomkövető kutyám születése óta velem van, a saját almunkból választottam ki, vagy inkább ő választott ki engem. Már kiskorában láttam rajta, hogy egyszer nagy kutya lesz belőle. Ez így is lett, a súlya 54 kilogramm és egy igazi nagy mackó, aki tele van munkakedvvel, szeretettel. Nagyon szeret játszani, futkározni és póráz nélkül nagyokat sétálni. Mivel a szolgálati kutyák saját otthonunknál vannak elhelyezve, ezért a lehető legtöbb időt sikerül együtt eltölteni. RED igazi családtagnak számít nálunk.

Nagyon örültem, mikor felkértek erre a fotózásra, mert tudom, hogy a kutyáknak gyógyító erejük van. A gyerekek szeme mindent elárult. Azt az örömöt, hogy közel mehettek egy rendőrségi szolgálati kutyához, megsimogathatták, sétálhattak vele, és közösen játszhattak együtt a kedvenc labdájukkal. Red is nagyon jól érezte magát, mert most lazulhatott, és kényeztették. Több hasonló napot kellene szervezni, mert ezek a napok fontosak gyereknek és kutyának egyaránt. Nagyon szépen köszönöm én is, hogy részt vehettem ezen a csodálatos rendezvényen, remélem nemsokára ismét találkozunk,és ha kicsit is de hozzájárulhatunk a gyerekek gyógyulásához.

Üdvözlettel: Red és Gyula!