Kiss-Sipos Regina

Kiss-Sipos Regina története

Regina története 2020 tavaszán kezdődött. Az akkor éppen 8 éves nagylány többször panaszkodott derékfájdalomra, sokszor fáradékony, erőtlen és sápadt volt. Épp az első osztályosok nagy feladatával az írással, olvasással, számolással ismerkedve, ez egyszerű kimerültségnek tűnt. A biztonság kedvéért azért készült egy vérkép, de minden megfelelőnek bizonyult, csak egy kis gyulladást és egy pici vérszegénységet jeleztek az értékek, ami akár annak a vírusnak a lecsengését is mutathatta, ami előtte söpört végig az egész családon, így nem gondolt senki nagyobb bajra. Ám ahogy múltak a napok Regina állapota nem javult, a dereka egyre jobban fájt, már lehajolni sem tudott egyedül és felállni is csak segítséggel. Olyan mértékű lábfej és sarokfájdalmai voltak, hogy pár hét múlva teljesen járásképtelenné vált, nem tudott megállni a lábain és hamarosan tolószékbe került. Nyár elején volt az első csontvelő-mintavétel, ami Akut Limfoid Leukémiát igazolt. Azonnal elindították a kemoterápiás kezeléseket. Szerencsére nagyon jól reagált a szervezete a kezelésekre, megfelelő mértékben lecsökkent a kóros fehérvérsejtszám a vérében és elindult a rehabilitáció is.

Így Regike hatalmas akaraterővel, elszántsággal és mérhetetlen kitartással nyár végén felállt a tolószékből és ősszel már járókerettel egyedül tudott lépegetni.

2021 januárjában fejeződött be a kezelés aktív része és kicsi pihenő után indult a 18 hónapos fenntartó kezelés, ami várhatóan 2022 nyarán ér véget.

Regina egy hihetetlenül elszánt és életvidám kislány! Minden érdekli a betegségével kapcsolatban. Korát meghaladó érdeklődéssel figyelte és tanulta a testében zajló változásokat.

Tervei között szerepel, hogy állatorvos, hegedűművész, balerina, valamint katona is lesz, és már most azon töri a fejét, hogy ezt hogyan lehetne mindet egyszerre végezni. Csodálatosan különleges személyisége mindig keresi az újat, az egyedit. Folyton firtatja a megfejthetetlent és kivétel nélkül mindig csak előre tekint.

Kiss-Sipos Beáta

Regina társa a naptárban: BALLA ANDRÁS r. tőrzsőrmester RICO kutyával

Tudj meg többet az Ő történetükről is!