Varga Péter és Pörgi története

Jelenleg a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség kutyavezetője vagyok és a Csengersima Közúti Határátkelőhelyen látok el szolgálatot a társammal, Pörgivel, aki egy kábítószer-kereső szolgálati kutya. 2017-ben az élet úgy hozta, hogy megajándékoz egy négylábú kollégával, akivel az ismerkedés nehezen ment, de végül sikerült örök barátságot kötnünk.

Tanulmányaimat Csengerben az Ady Endre Gimnáziumban végeztem, majd felvételt nyertem a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába.

2021. augusztus 1-jén töltöttem be a 10 éves munkaviszonyomat a rendőri pályán, ebből 4 éve vagyok kutyavezető. Úgy érzem, megtaláltam a hivatásomon belül azt a szolgálati ágat, ahol a kutyák iránti szenvedélyemet kamatoztatni tudom.

Nem volt nehéz a pályaválasztás, mivel édesapám is ennek a hivatásnak szentelte az egész életét, így már gyerekkoromban tudtam, ha nagy leszek, RENDŐR leszek.

Pörgi nem csak a szolgálatban igényel nagy figyelmet, hanem a magánéletben is. Ezért ha végeztünk a ránk bízott feladatokkal, hazamegyünk, ahol rengeteg szeretet és játék várja, melyet nem csak tőlem, hanem feleségemtől és a két kisfiamtól ugyanúgy megkap.

Varga Péter