Zsadányi Mihály és Mimi története

Zsadányi Mihály vagyok, és a kutyám Mimi. Engedjétek meg, hogy  pár mondatban bemutatkozzunk nektek. A pályámat 1993-ban  kezdtem Budapesten (hu,de rég volt!). Akkoriban szinte minden fiatal rendőr ott kezdte ezt a hivatást. A rendőrkutyázással 2002.-ben ismerkedtem meg, akkor még Magyarország második legnagyobb városában dolgoztam. (Mindig is vezető beosztásra vágytam, ezért lettem kutyavezető ).  Nyíregyházára 2006.-ban kerültem, egy nyugdíjba vonuló „öreg” kutyás helyére, és az évek alatt szinte minden tanfolyamot elvégeztem. Rendkívül szép szakterület ez, ahol nem csak magunkért, hanem a négylábú társainkért is felelősséggel tartozunk. Mimi kutyám   nyomkövető végzettséggel rendelkezik, és több eredményes munkával büszkélkedhet. Találtunk már ellopott tárgyakat és elvezetett bűncselekményt elkövető búvóhelyéig is. 

Mindig is azt mondom, hogy a kutya orrától jobb műszert  nem találtak még fel. Nagyon sokat  segítenek minket a munkánkban.

Pályafutásom alatt megéltem már sok rossz és sok örömteli pillanatot is, de  2021. július 15-én – a fotózás napján – olyan felemelő, szeretettel teli esemény részese lehettem, amire életem végéig emlékezni fogok. A „kis hősök” világlátása, az élethez való hozzáállásuk és a pozitív gondolkodásuk példaértékű számomra. 

Zsadányi Mihály