Bacsu Regő

Bacsu Regő története

Fiunk, Regő 2006-ban született Debrecenben. Családunk Tiszafüreden él, Regőnek van egy öccse Botond.

2018 májusában derült ki Regő betegsége, amit gyengeség, folytonos láz előzött meg. A csontvelővizsgálat kétfajta leukémiát állapított meg nála. Borzasztóan kétségbeestünk… A kezelések azonnal elkezdődtek a DEOEC Gyermekhematológiai osztályán. A kezelések megviselték szervezetét, legyengült. A klinika orvosai, nővérei mindig biztattak bennünket, nagyon sokat segítettek nekünk ebben a nehéz időszakban. A férjemmel felváltva vigyáztunk rá, hiszen itthon volt Regő öccse is. Több időt töltöttünk a klinikán, mint itthon. Májustól-decemberig tartottak a kezelések. Már a betegség elején közölték velünk, hogy szükség lesz csontvelő transzplantációra is.

A transzplantációra Budapesten került sor a Szent László Kórházban. Regő donora egy akkor 18 éves német fiú/férfi volt. Az életmentő sejteket 2018. december 19-én kapta meg. A steril boksz okozta bezártságot meglepően jól viselte. Sterilizált kártyalapokon kártyatrükköket gyakorolt és azokkal szórakoztatott Bennünket. A 2019-es évet a steril boxban vártuk és reménykedtünk, hogy minden rendben lesz. És minden rendbe jött… Január 19-én elhagyhatta a boxot, és ő is leköltözhetett a Demeter-házba, félsteril szobánkba. Szépen alakultak az eredményei, így március 14-én hazaengedtek Bennünket, de még hetente kétszer vissza kellett járnunk kontrollvizsgálatokra. Aztán ezekre a vizsgálatokra is egyre ritkábban került sor, az eredményei rendben voltak.

4 évvel a transzplantáció után ismét a debreceni Klinikára járunk kontrollokra, Regő közben elvégezte a 8 általánost és Debrecenbe jár középiskolába, ahol a kollégisták életét éli. Szerencsére sikerült abba a középiskolába bekerülnie, ahol azt tanulhatja, amire mindig is vágyott, (amit már a kórházi ágyon eldöntött 6. osztályos korában), informatikát.

Örökké hálásak leszünk a debreceni Klinika, és a Szent László Kórház orvosainak és nővéreinek!

Bacsuné Beleznay Katalin