Korányi Bálint

Korányi Bálint története

Bálint betegségének története 2019 januárjában kezdődött. Egyre többször érezte magát fáradékonynak és gyengének. Étvágytalan volt és hamar kifáradt, de mivel akkor kezdte az első osztályt, eleinte az iskolai feladatok teljesítésének a nehézségeire gondoltam.

Mivel állapota nem javult, elmentünk a háziorvoshoz, aki vérvételt javasolt. Az első vérvétel eredménye már mutatott eltéréseket, ezért ismétlésre volt szükség. De sajnos ez idő alatt még inkább romlott az állapota. Újból vérvételre került sor, ami már rossz eredményeket mutatott.

Beküldtek minket a Debreceni Egyetem Gyermekhematológia-Onkológia Osztályára, ahol csontvelő mintát vettek, és kiderült, hogy Bálintnak akut limfoid leukémiája van.

Villámcsapásként ért minket, lesújtotta a családot, de felvettük a harcot a betegség ellen. Elkezdődött az intenzív kezelés, ami 9 hónapig tartott. A kezelés sikeres volt, Bálint mindvégig erős maradt, bár voltak nehezebb időszakok, nehézségek, de a kitartása töretlen volt.

Ezek után következett a másfél évig tartó fenntartó kezelés, ami 2021 májusában véget ért. Azóta 3 havonta járunk kontrollra.

Bálint eleinte magántanuló volt, majd 2020 szeptemberében az állapota már megengedte, hogy újból tudjon járni a leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskolába, és újra a gyermekek gondtalan életét élhesse.

2021. nyarán záró csontvelő vizsgálatra került sor, amely nagyon jó eredményt hozott, fellélegezhettünk, hiszen nem mutatta a leukémia jeleit.

Azóta sikeresen befejezte a 3.osztályt, egészséges, vidám, vicces, nagyon szeret a barátaival lenni, kedvenc hobbija lett a biciklizés és a kosárlabdázás. 

Szerető családdal van körülvéve, akikből erőt merít és mi is belőle.

Bízunk benne és hisszük, hogy Bálintnak sikerül megvalósítani az álmait és hosszú, boldog életet élhet.

Bankó Orsolya