Nagy-Szoták Petra

Nagy-Szoták Petra története

2021. március 23. 3 héttel ezt  megelőzően 1 napos láz után vérezgetni kezdett az akkor még 2,5 éves kislányunk orra. Voltunk  fül-orr-gégészeten, kapott rá kenőcsöket, de igazi javulást semmi nem hozott. Az említett nap reggelére az alkarja tele lett apró piros pöttyökkel. A tünetek alapján a gyerekorvos haladéktalanul beutalta sürgősségi vérvételre és néhány órával később már a Debreceni Klinika Gyermekhematológiai szakrendelésén találtuk magunkat. A diagnózis: ALL leukémia. Félelem, aggódás, kétségbeesés jellemezte az első heteket, képtelenek voltunk felfogni, ami a gyermekünkkel történt.

7 hónapig tartott az aktív kemoterápiás kezelés, de amikor jobban volt, haza mehettünk a kórházból néhány napra. Akkor nem úgy éreztük, de visszatekintve jól viselte a kezeléseket, fegyelmezetten tűrte a beavatkozásokat. Az édes pici lány még a mindennapos vérvételeket, sőt, a gyakori lumbálásokat is megköszönte…… érezhette, hogy a fájdalmak ellenére mindenki jót akar.

Ezúton is szeretnénk megköszönni elsősorban kezelőorvosának, dr. Szegedi Istvánnak az áldozatos munkáját, mert túlzás nélkül állíthatom, hogy nem csak Petra, az egész családunk életét mentette meg. Nem utolsó sorban a doktornéniknek, nővérkéknek és kivétel nélkül minden ott dolgozónak hálás köszönettel tartozunk. Felülmúlhatatlan az az odaadás, kedvesség, figyelem, amit a gyermekek felé tanúsítanak. Petra (nevének jelentése: kőszikla) jelenleg a gyógyszeres fenntartó kezelésnél jár. Szép lassan visszazökkenünk a játékos, mosolygós, örömteli mindennapokba. 🙂 Hisszük, hogy ezután már csak szép és jó dolgok várnak ránk és drága kislányunk hosszú, boldog, egészségben gazdag életet élhet!

Szoták Szilvia