Nagy Zsombor

Nagy Zsombor története

Zsombi 2015. szeptember 30-án első gyermekként született családunkba. Mindig mosolygós, vidám mókamester volt, aki mindenkit jó kedvre derített.

A 2021-es járvány időszakában lappangó láz, sápadtság és fáradtság jelentkezett nála, amit először az ingerszegény bezártságnak tulajdonítottunk. Mivel állapota állandósulni látszott, a háziorvoshoz fordultunk (akkor csak telefonon lehetett). Ő vas- és vérszegénységre gondolt a tünetek alapján, mivel ebben az időszakban kisfiunk gyors növésnek indult.
Türelemre intett minket.

Két hét után állapota nem javult, így addigra már határozott kéréssel vérvételt sürgettünk, ami ki is mutatta, hogy 35-ös a hemoglobin szintje.

Kész csoda volt, hogy Zsombi ez idő alatt az udvaron futkározott, pedig az orvosok elmondása alapján ilyen értékkel már az ágyból felkelés is megterhelő.
Azonnal a sürgősségire irányítottak minket, ahol két egység vért kapott.
Itt azonban nem töltött el Zsombi és édesanyja sok időt, másnap már a gyermek hematológián találták magukat. Mindenki nagyon megijedt és a legrosszabbtól félt.
A csontvelő mintavétel kimutatta, hogy Zsombi leukámiás (ALL), és azonnal el is kezdték a gyógykezelését.

Zsombi a 8 hónapos, nem problémamentes kezelést hősiesen viselte. Ez idő alatt sok nehézséget küzdött le. 2022. január 3-án csöpögött le az aktív kezelés utolsó cseppje is. Jelenleg minden értéke jó és pozitívan tekintünk a végső gyógyulás felé.

Nagy József