NYÍKSE

A kosarasok története

Asztalos István, a NYÍKSE csapatkapitánya. 14 évesen kezdte a kosárlabdát komoly szinten, ami hamar a szenvedélyévé vált. Országos döntő legjobb játékosa volt 16 évesen. Későbbiekben több évet játszott NB1/B csoportban a Nagykállói KE színeiben. 7. éve erősíti a NYÍKSE csapatát, az utóbbi években már edzőként is segíti az utánpótlás fejlődését. A hátteret felesége és gyönyörű kislánya biztosítja számára, akinek szeretné átadni a kosárlabda iránti szeretetét.


Földesi Norbert 16 évesen kezdett el kosárlabdázni Hajdúhadházon, 23 évesen került a NYÍKSE-hez, ahol azóta minden nagyobb sikernek a részese volt, köztük az NBI/B-be jutásnak is. A klubon belül mint utánpótlás edző is nagyszerű munkát végez.


Gáspár Balázs, 28 éves, kipróbált több sportot is, de a kosárlabda nőtt a szívéhez legközelebb, amelyet 7 éves kora óta űz. Játszott az elsőosztályban Nyíregyházán, majd Tiszaújvárosban és a Budapesti Honvédnál is, illetve kipróbálta magát külföldön is. A nyíregyházi egyetemen végzett közgazdászként. Már 3. Szezonját kezdi a NYÍKSE csapatában a 207 cm-es játékos


Szilasi Bence 16 éve kezdett el kosárlabdázni Kazincbarcikán, majd általános iskola után Tiszaújvárosba került ahol 7 évet játszott a felnőtt csapatban, ahonnan tavaly átigazolt a Sunshine NYÍKSE csapatához.


Vida Zoltán általános iskola első osztályában kezdett kosárlabdázni. Nyíregyházán játszott utánpótlásban, majd elkerült Tiszaújvárosba NB1/B csoportba. 2016/17 szezonban Amerikában kosárlabdázott egy szezonon keresztül. Majd újra Nyíregyházán egy évig a Blue Sharks csapatában. Ezt követően Budapestre került, de egy sérülés miatt hazaköltözött. A rehabilitációt követően a NYÍKSE csapatához igazolt és 2021 őszétől a NYÍKSE-t erősíti, pályán kívül pedig az edzői csapatot is erősíti.


A NYÍKSE (Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Egyesülete) 2011-től foglalkozik kosárlabdázók nevelésével, versenyeztetésével. Közel 200 fiatal versenyez 12 utánpótlás csapatban az egyesület színeiben.
A NYÍKSE „top” csapata a férfi felnőtt NBI/B zöld csoportban szerepel a 2022/23 bajnoki évtől.

nyikse.hu
facebook.com/sunshinenyikse
instagram.com/sunshinenyikse