Szép Léna

Szép Léna története

Léna betegségének története 7 hónaposan kezdődött, mikor tűhegynyi bevérzéses pöttyöket vettünk észre rajta. Kissé nyűgösebb volt az előző napokhoz képest. Így orvoshoz vittük, ahol már aznap kiderült, hogy nagy a baj. A diagnózis: ALL leukémia. Másnap a Debreceni Egyetem Gyermekhematológia-Onkológia Osztályán már megkezdték a kemoterápiát, ami 9 hosszú küzdelmes hónapig tartott. Léna akkorra már tudott forogni és ülni, de visszamaradt a mozgásfejlődése a kemoterápiás kezelések miatt.

A Gyermekhematológia-Onkológia Osztályon a legjobb kezekben voltunk, hála az osztályon dolgozó nővéreknek és a legjobb orvosnak dr. Szegedi Istvánnak, aki a rohanó mindennapi teendői mellet minden nap foglalkozott azzal, hogy Léna jókedvű legyen. Nagyon szeretik egymást, minden egyes lumbálás után az én pici babámat az ölébe fogva puszilgatta ezzel vigasztalva, hogy ne sírjon, ne féljen. A szeretet és a jó kapcsolat megmaradt azóta is. Örök hálánk neki. És az összes nővérnek, akik nagy figyelemmel voltak minden gyermek irányába.

A kezelések alatt Léna felnőttet meghazudtoló erővel küzdött, mindvégig mosolygott, soha nem sírt, még akkor sem ha valami fájt neki. 2021. februárban elkezdődött fenntartó kezelés, amit nagyon jó eredményekkel vitt végig. Léna fenntartó kezelése 2022. augusztusban fejeződött be.

Szépné Angyal Fati