Virtás Alexandra

Virtás Alexandra története

2018 decemberében Szandi az egyik nap belázasodott. Azt hittük, csak egy egyszerű megfázás. Pár nappal később fájlalta alul a hasát. Bementünk a Kisvárdai gyermekosztályra, ahol a sok-sok vérvételből sem tudták megállapítani mi a baja. Aztán közölték velünk, mononukleózisa van, ez amolyan csókbetegség. A gyógyszerek hatására sem javult a helyzet, ezért hazaküldtek minket. Egyik este viszont Szandi belázasodott és bementünk az ügyeletre. Másnap mondta nekünk az orvosunk, hogy fel kell mennünk Nyíregyházára az infektológiára. Ott is gyógyszerekkel próbálkoztak, de ez sem segített. Végül a főorvos asszony elküldte egy sejt vizsgálatra Debrecenbe. 2019. január 25-én jött a sokkoló hír, a mi vidám, boldog életet élő kislányunk leukémiás.

Alig tértünk magunkhoz a sokkból már el is kezdődtek a kemoterápiás kezelések. Szerencsére a lehető legjobb orvost kaptuk, dr. Szegedi Istvánt. Mindent megtett annak érdekében, hogy Szandi meggyógyulhasson. A nővérek is mind kedvesek és jószívűek voltak, biztattak minket, hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz. Így a légkör is kicsit otthonosabb lett. Voltak olyan napok, amikor a lányom tartotta bennem a lelket, és mondta, hogy ,,anya erős vagyok és ki fogom bírni, ezért te se legyél szomorú”.

Voltak nehézségek, Szandi háromszor volt az intenzív osztályon hasnyálmirigy gyulladással és tüdőgyulladással. 2019 nyarán egy hónapon keresztül minden nap lázas volt, amikor végre megállapították, hogy a tüdeje nincs rendben. Ez már annyira komoly volt, hogy meg kellett kétszer is műteni és 2 hónapig feküdt az intenzív osztályon. Ezután hazamehettünk egy kis időre majd 2019. decemberben elérkeztünk az utolsó kezeléshez.

Pihentünk egy kicsit, aztán 2020. január 17-én elkezdtük a fenntartó kezelést, amit 2021. júliusban fejeztünk be. Már csak kontroll vizsgálatra kell visszajárnunk, amelyek, ahogy doktor úr mondaná, tökéletesek. Szandi a kezelések alatt magántanuló volt, de az online oktatás kapóra jött, így fel tudott zárkózni a többiekhez.

Ma már a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium boldog 10.-es tanulója. Hálásak vagyunk a nővéreknek és az orvosoknak, mert Szandi a legjobb kezekben volt, és mindent megtettek érte. Bízunk benne, hogy most már minden rendben lesz.

Virtásné Balogh Andrea