Mányi Noel

Mányi Noel története

Noel mindig is egy nagyon ügyes, okos gyermek volt. Már az oviba is csodagyereknek hívták.

2021 július első hetében észrevettük, hogy fura, széles alapú lett a járása. Gyakran fájlalta a fejét és alkalmanként hányt is. Így a háziorvoshoz fordultunk, aki egyből a gyermekklinikára irányított minket. Különböző vizsgálatok után megkaptuk a sokkoló hírt, miszerint az MR vizsgálat tumort mutatott Noel agytörzsén. Egy világ omlott össze bennünk.

Másnap reggel azonnal megműtötték és hála Istennek teljes egészében ki tudták venni a tumort, amelyből szövettani mintát vettek. 1-2 héten belül mennünk kellett a debreceni gyermek hematológia-onkológia szakrendelésre, ahol Szegedi István doktor úr várt minket és elmondta, hogy sajnos rosszindulatú lett az eredménye (Medulloblastoma), de hála Istennek a tumor nem képezett áttétet. Majd ismertette velünk a további kezelési protokollt. Noel 30 sugárterápiában és közel 1 évig tartó kemoterápiában részesült. Lelkileg és anyagilag is nagyon nehéz időszakot éltünk át, amely 2022 szeptember végén a kezelések befejezésével lezárult. MEGCSINÁLTUK, GYŐZTÜNK!!!

Noel kitartóan harcolt, erőt adott mindannyiunknak és bebizonyította, hogy igenis Ő egy hatalmas HŐS!!! Ezalatt az idő alatt egy hatalmas, új „családot” is kaptunk az osztály kis betegei, ápolói, orvosai, dolgozói személyében. Nagyon sok erőt adtak nekünk nap, mint nap.

Most már csak kontroll vizsgálatra kell visszajárnunk. Reméljük, hogy ez így marad, és Noel tovább élheti felhőtlen gyermekkorát és majd az élete további részét is.

Hálásak vagyunk a jó Istennek és mindenkinek, akik végig mellettünk álltak. Nagyon jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Mányiné Bencze Tímea

Mányi Noel
és Szabó István tűzoltó százados