Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ‘B’ szolgálati csoportja

Az „Igazi hősök 6” 2024-es naptár megvalósítását segítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ‘B’ szolgálati csoportja.

Szabó István tűzoltó százados

Háromgyermekes apa, szerető férj, elhivatott tűzoltó! István 2004 óta a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság B szolgálati csoportjának tagja, 2012 óta pedig szolgálatparancsnoka. A HUNOR mentőcsapatot mintegy 10 éve erősíti.

Virág Csaba tűzoltó főtörzsőrmester

Az „Év tiszthelyettese” kategóriában lett az „Év tűzoltója” 2016-ban Virág Csaba. A főtörzsőrmester számos szakmai kitüntetést, elismerést vehetett át az elmúlt több mint húsz évben, amióta a nyíregyházi B csoportban teljesít szolgálatot. Hivatása mellett fontos számára a futball, a horgászat és a fiatalok tűzvédelmi tudásának bővítése.

Kovács Róbert tűzoltó főtörzsőrmester

Családja, valamint a motoros túrák nagy szerelmese Kovács Róbert, aki már több mint tizenhat éve hivatásos tűzoltó Nyíregyházán. Elhivatottságát az is mutatja, hogy a Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, valamint a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület aktív tagja. Sokszor találkozhatunk vele a Tiszán is, vízimentések alkalmával.

Silimon Mihály tűzoltó zászlós

A szerparancsnok már huszonhárom éve teljesít szolgálatot Nyíregyházán, a kezdetektől a B csoportban. Sok éve már, hogy hobbija a gasztronómia, ezért a közelmúltban megszerezte a szakács végzettséget is, tűzoltótársai nagy örömére. Két gyermek büszke apukája, egyik fia hivatásos focistának készül, kisebb fia pedig kosaras egy U14-es csapatban.

Varga Dániel tűzoltó zászlós

Nyíregyháza „Év tűzoltójának” választották 2022-ben! A különlegesszer-kezelő egy gyermek édesapja, általában a magasból mentő gépjárműveken vagy a Nyírség/1-es tűzoltószeren teljesít szolgálatot. Az extrém sportok sem állnak tőle messze, hiszen szabadidejében búvárkodik, siklóernyőzik.

Suszter Csaba tűzoltó őrmester

„Alázattal állok szolgálatba és mai napig is sokat tanulok egy-egy beavatkozásnál a tapasztaltabb társaimtól” – mondja Suszter Csaba. Az őrmester nem tartozik azon tűzoltók közé, akik már gyermekkoruk óta erre a hivatásra vágyakoztak, ám úgy érzi, megtalálta helyét a B szolgálati csoportban.

Kővári Árpád tűzoltó őrmester

A robusztus őrmesternek mindig is az életvédelem, az emberek segítése volt a legfontosabb. Régi álma volt, hogy tűzoltó legyen – évek óta a B szolgálati csoport stabil tűzoltója! Két lánygyermek édesapja, ő is örömmel vállalta az Alapítvány naptárfotózását!

Bereczki István tűzoltó főtörzsőrmester

A különlegesszer-kezelő katonaként kezdte, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot, azon belül a B szolgálati csoportot 1998 óta erősíti. Két lány édesapja, a Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja.

Márton Imre tűzoltó zászlós

Több mint tíz évig volt önkéntes tűzoltó Kemecsén, Nyíregyházán pedig 2007 nyara óta szolgál hivatásos tűzoltóként, ahogy sokan mások, ő is az első perctől a B csoportban. Két gyermek apukája, aki szereti a motorozást, szaunázást.

Varga Gábor tűzoltó főtörzsőrmester

2007 júliusában tette le esküjét, azóta hivatásos tűzoltó Nyíregyházán. Egy gyermeke van, általában a Nyírség/1-esen teljesít szolgálatot. A jó humorú főtörzsőrmester kiváló szónok, esküvőkön ceremóniamesterként, vőfélyként is talpraesett, akárcsak tűzoltói hivatását tekintve.

Lukács Zoltán tűzoltó őrmester

Lukács Zoltán tűzoltó őrmester korábban volt létesítményi, önkormányzati tűzoltó is. 2009 óta a nagyhalászi önkéntes tűzoltó egyesület tagja, 2018 novembere óta pedig hivatásos állományban van Nyíregyházán. Kitartó, elhivatott, kitűnő sofőr, egyik hobbija a motorozás.

Toldi András tűzoltó alezredes

2000 októberében tette le esküjét, azóta hivatásos tűzoltó Nyíregyházán. Toldi András tűzoltó alezredes több mint tíz évig vezette a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot. Az egykori parancsnok 2015-ben megkapta az „Év tűzoltója” belügyminiszteri díjat, 2019-ben a „Nyíregyháza Város Közbiztonságáért Sztárek Ferenc-díjat” majd 2021-ben a Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet is. Szakmai munkája elismeréseként 2023 júliusától a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott tűzoltósági felügyelője.