II. Hajdúdorogi Jótékonysági Futóverseny

2023. június 10-én a városnapi program keretében nagyszerű hangulatban zajlott a II. Hajdúdorogi Jótékonysági Futóverseny. A verseny nevezési díjaként befizetett tetszőleges összegek teljes
egészében a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére került átadásra. A kis beteg gyermekek megsegítésére több, mint 130 nevező állt rajthoz, köztük lelkes amatőrök és sportolók is.

A versenyzők részére Virág András, az Exatlon sztárja tartott bemelegítést. A jótékony futók 1,6 és 5 km-es táv között választhattak. A sztár sportoló és Hajdúdorog polgármestere, Horváth Zoltán mindkét távot teljesítették.

A versenyzők között lelkes kicsi gyermekek és nagyszülők is indultak. Voltak, akik sétálva teljesítették a távot. Számukra nem a helyezés, hanem a segítségnyújtás volt a cél. Kivételes teljesítményt nyújtottak a hajdúnánási tűzoltók, akik azúttal is hősök voltak. Teljes védőfelszerelésben – kb. 25-30 kg plusz súllyal – teljesítették az 5 km-es távot. Kitartásuk, erejük példaértékű.

Az önzetlen, nemes szívű futók igazán jó hangulatban teljesítették a választott távot. A vidámságukat a mosolygós fotók is tükrözik.

A sok lelkes támogató és Hajdúdorog Város Önkormányzata felajánlásának köszönhetően 700.000 Ft gyűlt össze. Az eredményhirdetések után Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere virtuális bankjegyen jelképesen átadta Béresné Gurbán Júlia kuratóriumi tag részére az összegyűlt összeget, aki az alapítvány nevében köszönetét fejezte ki.
Akik a futóverseny sikeréhez hozzájárultak:

  • Horváth Zoltán polgármester úr és Hajdúdorog Város Önkormányzatának munkatársai,
    intézményeinek dolgozói
  • Varga András, az Exatlon sztárja
  • a szervezésben segítő pedagógusok
  • Tasnádi Kevin fotós
  • a rendőrség, a polgárőrség és a városőrség
  • valamennyi támogató

    A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma mindenkinek hálás szívvel mond köszönetet.