III. Mosolygó Majális résztvevőinek bemutatása

Óriási hálával tartozunk azoknak, akik hozzájárultak a III. Mosolygó Majális létrejöttéhez.

VESPA motorosok

„A Vespa érzés és a Vespa-k iránti szeretet már évek óta jelen volt Debrecenben, viszont igazából 2022 februárjában történt meg az első igazi mérföldkő a cívisvárosban élő Vespa szeretők életében. Ekkor történt meg ugyanis, hogy egy sikeres kezdeményezésnek köszönhetően több mint 10 fővel megalakult a Vespa Club Debrecen. A Club-unk tagsági létszáma napjainkra már közel 40 főre bővült, nem csak debreceni lakosokkal. Tagjaink igaz az élet több területén dolgoznak és különböző személyek, de mégis összeköti őket a város és Vespa utáni szeretet, valamint az egymás iránti tisztelet és persze a Dolce Vita érzés. Az egyesületünk több színűségét tükrözi még, hogy Club tagjaink a legmodernebb Vespa-k mellett igazi klasszikusok tulajdonosai is. Célunk, hogy Vespa-ink megjelenésével tovább népszerűsítsük az olasz életérzést az ország keleti részében (gyerekek és felnőttek körében egyaránt ), valamint tovább növeljük Clubunk tagjainak létszámát.”

Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola táncosai

„A Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola ifjú táncos növendékei, a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola 3 b osztályos tanulói. Műsoruk címe: Szabad-e locsolni? Koreográfiájukat betanította: Pinkovai Krisztina Táncpedagógus”. Köszönjük Szarkáné Tóth Katinka közreműködését.

Debreceni Pagony

„A Debreceni Pagony nem csak Kelet- Magyarország egyetlen gyermek könyvesboltja, hanem egy közösségi tér is, ahol a családokat sok-sok színes program várja. Céljuk a kikapcsolódás, a  lelassulás biztosítása ebben a rohanó világban az olvasáson és a minőségi foglalkozásokon keresztül. Rendkívül fontos számukra a környezetvédelem, közel egy éve a Jane Goodall Intézet egyik Roots and Shoots csoportját is képviselik. A programnak köszönhetően erősítik a hazai ifjúsági környezeti nevelést ökológusokkal és természetvédelmi szakemberekkel karöltve. Várnak benneteket a hét minden napján mesés környezettel és odaadó figyelemmel. Sok szeretettel várják önöket/ titeket  a Debreceni Pagony munkatársai, akikkel varázslatos cica mesehős könyvjelzőket készíthetnek varázslatos meséken keresztül. Ismerjétek meg ti is a Cipelő cicákat!”

Épgáz KFT díszkő felajánlása

A gyerekek egy egész délelőttön keresztük decoupage és egyéb technikákkal díszíthettek köveket. Az alapanyagot ez úton is köszönjük a hajdúböszörményi Épgáz KFT-nek, akiknek a segítségével a gyerekek 40 kilogrammnyi (!) követ dekorálhattak kedvükre. A foglalkozást Szakadáti Klára és Ácsné Engi Mónika koordinálták.

La Pure – Aromaterápia és fürdőélmény

„La Pure – Aromaterápia és fürdőélmény Krizsán Laura megálmodta és megvalósította kis egyszemélyes vállalkozását, amely több, mint 3 éve működik Debrecen belvárosában, az Iskola utcán lévő szappanműhelyben egy közösségi térrel együtt, ahol a foglalkozások zajlanak. Natúrkozmetikumok, aromaterápia és szabadidős kreatív foglalkozások tartoznak a tevékenységi körébe, a környezettudatosság ötvözve a minőségi natúrkozmetikumok készítésével. Mindezek mellett fontos szerepet kapott a vállalkozásában a társadalmi felelősségvállalás, a köz szolgálata és az önkéntesség. Ebben szerepet kap az egész család, ahogy most a rendezvényen is részt vesz érettségiző lánya Tifani, aki a csillámtetoválásokat készíti és 9 éves lánya Liliána, aki pedig a szappankészítésben segít a gyerekeknek.”

Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgalati alosztálya

„A Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgalati alosztálya Kutyásbemutatóval készült. A kutyák járőr-munkát hajtanak végre, melynek folyamán szájkosárban, illetve szájkosár nélkül hajtanak végre különböző feladatokat. A kutyák otthon élnek gazdájukkal, de ha erre nincs lehetőség, a rendőrség biztosítja a kutya számára a megfelelő tartózkodási helyet. A rendőrök a bemutató során megmutatják, hogyan képzik, illetve tanítják kutyáikat, és milyen feladatokkal, szituációkkal találkozhatnak munkájuk ellátása közben.”

Molnár Gina

Gina az esemény háziasszonyaként volt jelen a Mosolygó Majálison. Egy nagyon kedves, segítőkész embert ismerhettünk meg a személyében.

VALMAR együttes

Marics Petit és Valkusz Milánt köszönthettük a színpadon az esemény zárásaképpen. A fiúk feltették a pontot az i-re, hatalmas bulit csináltak. A koncertet követően pedig közös fotókat készíthettünk.