Játékos polc!

2019 tavaszán egy akkor kezelés alatt álló kisfiú édesanyja,Szabó Csabika anyukája indított útnak egy kezdeményezést. A felhívás lényege az volt, hogy összegyűljön annyi összeg, melyből JÁTÉKOS POLCOT és arra való játékokat tud beszerezni alapítványunk az osztályon kezelt gyerekek részére. A gyűjtés alapítványunk számlaszámán és az adjukössze.hu oldalon szerveződött.
A kezdeményezés sikeres volt és a kezelés alatt álló gyermekek nagy örömmel már birtokba is vették a játékokkal megtöltött polcelemeket.
A debreceni Gyermekhematológiai osztályon Leukémiás és daganatos gyermekek kezelése zajlik. Ezek a gyermekek sok napot,hetet olykor hónapokat töltenek bent az osztályon. Itt kötnek barátságokat és bár a hosszú ,nehéz kezelések megviselik őket de ők sem vágynak másra csak az élet egyszerű dolgaira: JÁTÉKRA, BARÁTOKRA, játékos tanulásra és Teljes gyógyulásra.
Amikor erejük és kezelésük engedi szívesen kelnek ki a betegágyból és sétálnak ki a folyosóra, esetleg délutánonként a szakrendelő előtti váróteremhez és találnak ki közös játékokat. Társasoznak, rajzolnak, festenek beszélgetnek. Ezeket a közös perceket szeretné segíteni a kezdeményezés, hogy mindig legyen az onkológiai osztályon elérhető helyen, könnyen tisztán tartható társas,logikai játék,kisautó… Így kis és nagy gyermek és akár a szülők is kikapcsolódhassanak amikor a családjuktól, saját otthoni játékaiktól távol kell lenniük.
Köszönjük a sok telefonvonalas hívást ami a 13600/45-ös számra érkezett és köszönjük nagylelkű adományaikat amik által megvalósulhatott a Játékos polc kezdeményezés.

Az ötletgazda anyuka szavai:
„Csabika nagyon szeretett társasozni,örömmel osztotta meg játékait társaival, mikor ereje, kezelése engedte.
Jó szívvel őrzöm a szívemben ezeket a közös időket, remélem más szülő társak is így lesznek ezzel.”