Jótékonysági reggeli bevételéből infúziós pumpa! :)

A Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai és Onkológiai részlegén évente mintegy ötven leukémiás és daganatos gyermeket kezelnek. A gyógyszereik pontos adagolásához megfelelő eszközökre van szükség. Ilyen az a két infúziós pumpa is, amiket egy budapesti rendezvényszervező cég ajánlott fel a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak. Az ilyen készülékekre nagy szükség van a gyakori használat miatt.

Milliós adomány segíti a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját – videóval

– Ha javítjuk, szervizeljük őket, akkor is cserére szorulnak  3-4-5 évente. Sok kell belőlük, hiszen egy betegnél kettőt vagy hármat is használnunk kel, naponta a fekvőosztályon 4-5 ilyen kezelés zajlik – mondta el  Kiss Csongor, a  Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A két eszköz összesen egymillió kétszázezer forintba került. A megvásárlásukhoz szükséges pénz a rendezvényszervező cég tavaly novemberi jótékonysági rendezvényén gyűlt össze. A vállalkozás tulajdonosa fontosnak tartja az ehhez hasonló felajánlásokat.

– Ők azok, akik nap mint nap az életükért küzdenek. Ha bármilyen eszközzel, illetve bármennyi pénzzel az ember tud nekik segíteni, meg kell tenni – hangsúlyozta  Balázs Kata, a Luxury Project Events tulajdonosa.

A jótékonysági reggeli ötletgazdája Örvendi Cintia volt. A Debreceni Egyetem egykori közgazdász hallgatója a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagykövete már jó ideje. Úgy véli: fontos, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodjanak.

A program részeként tizenegy kis beteg megismerhette a fővárost.

– Az arcok és a csillogó szemek sok mindent elárultak, hiszen élmény számukra kicsit kimozdulni a megszokott környezetből, megismerni a fővárost. A rendezvény helyszínéül szolgáló hajó városnéző körútra is indult – emlékezett vissza Örvendi Cintia.

A szervezők azért döntöttek az infúziós pumpák megvásárlása mellett, mert az alapítvány jelezte, hogy ezekre lenne a legnagyobb szükség.

Közzétette: Nagy Jozsef – 2019. április 23., kedd