Képes beszámoló a Tavaszi Születésnapi Buliról és a Muffinsütő versenyről

Képek és élmények a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány megalakulásának 22. évfordulója alkalmából rendezett Tavaszi Születésnapi Buliról és az I. Muffinsütő versenyről

Az Alapítvány huszadik születésnapja alkalmából 2010-ben közös ünneplésre hívtuk a Debrecenben kezelt, kezelés alatt álló daganatos és leukémiás gyermekeket és egészséges társaikat. A rendezvény olyan jól sikerült, hogy elhatároztuk: minden évben együtt szeretnénk ünnepelni e jeles napot.

Idén május 10-én került sor a rendezvényre, melyen a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék kis betegei és családjuk, valamint a Tanszék munkatársai közösen ünnepeltek.

Bár a buli délután kezdődött, a Muffinsütő versenyre készülő csapatok már délelőtt lelkesen készültek: a bent fekvő gyermekek és szüleik lufikkal díszítették a buli helyszínéül szolgáló szakrendelés-várót, s a kórtermeket és a folyosót már délelőtt elárasztotta az ínycsiklandó muffinok illata, melyek sorra készültek a Tanszék konyhájában.

Az Alapítvány történetében először került megrendezésre ugyanis a Muffinsütő verseny – melynek sikeréből ítélve egy remek sorozat kezdetéről beszélhetünk. A 14 nevező időt, pénzt, energiát nem kímélve igyekezett mesés muffin-csodákat alkotni, hogy elkápráztassák a zsűrit.

Hetey Attiláné Rita (a Tanszék titkárnője és egyben az Alapítvány kuratóriumának tagja) ünnepélyes megnyitóját követően hamar pezsegni kezdett a hangulat: megérkezett a csokiszökőkút, mennyei csokoládéillat lengte be a buli helyszínét, s egyúttal hamarosan csöppnyi csokoládé-lábnyomok tarkították a folyosókat.

Ezalatt a Muffinsütő verseny zsűritagjai: Gara Gyula mestercukrász, Dr. Gáspár Imre, a Tanszék szakorvosa, valamint a DE OEC Hallgatói Központ képviseletében Rudolf Nóra orvostanhallgató kóstolták végig és értékelték hősiesen a muffinokat. Nem volt könnyű dolguk: minden muffin ízén érezni lehetett a szeretetet és lelkesedés, amivel készült, így aztán minden muffin pont olyan egyedi csoda volt, mint az alkotójuk.

A Fazekas Mihály Gimnázium érettségiző diákjai hatalmas meglepetéssel készültek a gyerekeknek: gólyalábas, zsonglőr mutatványokat hoztak ajándékul. Mondhatjuk, hogy egészen ritkán fordul meg a Tanszék új és jól felszerelt épületében három méternél magasabb vendég, így a mutatványosok műsorát – a jó időjárásnak köszönhetően – a Tanszék bejárata előtti téren élvezhették a gyerekek, s a fellépőkkel együtt dobálták a labdákat.

Az egész délután a gyerekek rendelkezésére állt, hogy kitalálják, milyen figurává szeretnének válni az arcfestő hölgy segítségével, s Frici, a lufibohóc is folyamatosan lufi-varázslatokkal ejtette ámulatba őket. És amikor már azt hittük, a sok finomság után már teljesen megtelt mindenki pocakja, megérkeztek a pizzák!

A buli végén Gara Gyula mestercukrász ünnepélyes keretek között kihirdette a Muffinsütő verseny végeredményét. Kezdetét vette az ajándéközön: a versenyen minden muffin díjat kapott, s persze minden meghívott kisgyereket is megajándékoztunk. Az Alapítványoknak már csak így dukál a születésnapot ünnepelni – ilyenkor is él a közhely: jobb adni, mint kapni.

Az Alapítvány kuratóriuma nevében ígérhetjük, hogy amíg az anyagi források megengedik és a helyi vállalkozók ilyen mértékű összefogással támogatnak minket, addig minden évben hasonló remek programmal szeretnénk ünnepelni Hajdú-Bihar megye legrégebbi alapítványának születésnapját.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány köszönetét fejezi k a Baromfiudvar 2002 Kft-nek az ajándékokért,
a Tűztestvérek együttesének a kiváló műsorért,
Gara Gyula mestercukrásznak a süteményekért és a közreműködésért,
a Don Pedro Pizzériának az isteni pizzákért,
HUNÉP-UNISZOL Zrt. vezérigazgatójának a mérhetetlen mennyiségű gyümölcsléért,
valamint a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék munkatársainak, akik munkában és szórakozásban is mindent megtesznek a gyermekekért!