Miss Charity adománya

A Magyarország Szépe idei döntőse, Cintia nagy adománygyűjtésbe kezdett májusban a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. Az adománygyűjtésre, a fővárosban, a Gerbeaud-házban került sor május 23-án, ahol egy színvonalas hazai tervezők által megálmodott (Lucky Shepherd Designer Store) divatbemutatón vehettek részt az adományozók. A pénzbeli adományok mellett két vidéki település óvodái is megmozdultak a kezdeményezésre és egy kisebb teherautónyi értékes ruhákat-játékokat gyűjtöttek össze, melynek átadása július 19-én valósult meg.

A nádudvari és szeghalmi óvodáknak köszönhető az a rengeteg adomány, amely mindösszesen 3 nap alatt gyűlt össze. A több zsáknyi adományt Cintia anyukája válogatta át néhány egyesületi tanítványukkal az alapján, hogy Ők mit tartanának meg, minek örülnének a legjobban.

„Több órán keresztül válogattuk ki a gyerekekkel a kislány-kisfiú téli-nyári ruhákat és játékokat. Mindig az lebegett a szemünk előtt, hogy mi az a dolog, aminek mi is szívesen örülnénk. Majd az átadáskor én is Cintiával Debrecenbe utaztam és megható érzés volt a mosolyokat látni a gyerekek és a szülők arcán. Mindenki hálálkodott és megjegyezték, hogy ezek milyen drága és értékes darabok, amiket nem engedhetnének meg maguknak. Nagyrészén még a cédula is rajta volt. Nagyon büszke vagyok a kislányomra, aki a fiatalkora ellenére ekkora dolgot vitt végbe. Úgy gondolom, hogy példaértékű lehet sokak szemében.” – nyilatkozta Örvendiné Edit, Cintia anyukája.

„Amióta kijöttem a táborból azt tervezem, hogy hamarabb szeretnék ellátogatni a gyermekekhez, mint ahogy a kiságyak a kezelés alatt álló gyermekek részére és a hozzájuk tartozó szülők számára a hintaszék megérkezik, melyet már megrendelt az Alapítvány. Azoknak az átadása ugyanis ősz elején lesz, mivel akkora tudják kialakítani azok helyét a Gyermekhematológia-Onkológia osztályon, a debreceni Klinikán. Most pedig a szüleim segítségével megpakoltuk az autónkat és bevittük mindazokat az adományokat, melyek az óvodáktól érkeztek. Örültem, hogy a családom is velem tartott ezen alkalomra, hiszen számomra az Ő támogatásuk rengeteget számít. Szerettem volna, hogy ha velem együtt osztoznak az örömömben, amit velük együtt értem el. Igaz, hogy én voltam a gyűjtés kezdeményezője, de végig támogattak és segítették az utamat. Boldog voltam, mert szeretettel vártak minket az osztályon. A bent tartózkodó gyerekekkel és szüleikkel együtt válogattuk ki a ruhákat-játékokat. Talán az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor a nádudvari Csabika anyukája odahozott hozzánk egy zacskónyi különböző általa készített ékszercsomagot és kérte, hogy válasszunk magunknak egyet, amit hálája jeléül adna. Választottam, egy kék színű karkötőt melyen egy angyalszárny található. Talán nem is kell mondanom, hogy miért erre esett a választás. Sokat jelentett számomra az ott töltött 2,5 óra. Látni, hogy mennyi mindent tudtam gyűjteni számunkra s ezzel segíteni, megkönnyebbíteni az életüket, még ha csak egy kicsit is. A napokban gondolkodtam el azon, hogy az emberek figyelhetnének jobban a környezetükben élőkre, illetve ott lévő szervezetekre, akik tényleg segíteni szeretnének a különböző osztályok fejlesztési céljaiban. Az Alapítvány kuratóriumi tagja, Hetey Attiláné Rita mesélte el nekünk, hogy minden, amit az osztályon látunk, az az Alapítványnak köszönhető. A céljuk, hogy a bent tartózkodó gyermekek otthonosabban érezzék magukat. Azon dolgoznak, hogy a kezelés alatt álló gyermekek minél jobban el tudják fogani a helyet.
Az én célom pedig még nem ért ezzel véget, szeretném ugyanis felhívni az emberek figyelmét, hogy segítsenek, ahol tudnak. Hiszen tudjuk, a sok kicsi együtt milyen sokat ér. Izgatottan várom az őszi átadást és azt, hogy újra találkozhassak a mosolygós arcocskákkal.”
– nyilatkozta Cintia, a Magyarország Szépe döntőse.