V. Rekreációs Tábor

Alapítványunk a NEA-TF-18-SZ „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018.” című pályázati kiírásra benyújtott pályázata az „V. Rekreációs tábor” című pályázatunk 2.445.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A pályázatot februárban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Benyújtott pályázati anyagunkat elfogadták, majd május 11-én kaptuk a fantasztikus hírt, hogy meg is nyertük. A teljes összeget az V. Rekreációs Táborunkra fogjuk fordítani, ami a már megszokott módon augusztus 21-26 között Balatonfüreden a Marina Hotelben került megrendezésre!

A táborba hat család vet részt. Alapítványunk részéről a kórházpedagógus, valamint egy osztályos nővér kísérte el a családokat. A táborban a szabadidős programokon kívül szakmai programokon is részt vettek a családok. A kórházpedagógus és a nővér a délutáni órákban kézműves foglalkozásokat tartottak a gyermekek számára, így a szülőknek lehetőségük nyílt kettesben maradni, programot szervezni. A második nap homokvár építő versenyt szerveztünk a délelőtt folyamán, délután közös programként varázshajón szeltük keresztül a Balatont, miközben gyermekprogramokkal szórakoztatták kis betegeinket. A harmadik napon egy egész napos kirándulást tettünk Rezibe, ahol a Dínó Parkban a gyerekek és szüleik átélhették az élményt, hogy milyen lehetett amikor a Dínók uralták a Földet. A program végeztével a tábor helyszínére való utazás alatt a Tihanyi Apátságban is látogatást tettünk. A negyedik napon kisvasúttal jártuk körbe Balatonfüredet és meglátogattuk a nevezetességeket, délután vízibiciklizésre és bobozásra volt lehetőség, az este folyamán tekebajnoksággal tettük emlékezetessé az utolsó estét. A pályázatban tervezett összes programot meg tudtuk valósítani a tábor folyamán. A családok pozitív visszajelzései megerősítették bennünk, hogy a hagyományt ápolni kell és jövőre is kell tábort szerveznünk. A hat családból kettő most először látta a Balatont. A gyönyörű szálloda és az all inclusive ellátás mind a hat családnak felejthetetlen élményt adott. Ezek a családok nagy valószínűséggel soha nem tudták volna megfinanszírozni egy ilyen hét költségeit. Az élmény, melyet a táborban szereztek nemcsak a kis betegeknek, de a szülőknek is erőt ad a sokszor évekig tartó fájdalmas kezelések elviselésére.

Köszönjük a táborhoz biztosított fedezetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának!