Vigyázz, kész, rajta! – Rotary Félmaraton

2011, 2012 és 2013 után negyedik alkalommal kerül megrendezésre Debrecen legnagyobb tömegsportrendezvénye, a Rotary Futófesztivál Jótékonysági Futása.

rotary1

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a korábbi években nagy sikerrel vett részt a futáson, akik csatlakoztak az alapítványi csapathoz, örömmel idézik fel a tavaszi reggeleket, amikor lila lufit lengetve, arcukon széles mosollyal futották (esetenként kocogták, sétálták) végig a Nagyerdőben a versenytávot.

rotary2

2012-ben az Alapítvány csapata, hála az egész Debreceni Egyetemet felölelő összefogásnak, megnyerte a fődíjat, a defibrillátort, a tavalyi évben a dobogó harmadik fokára léphettünk fel. E szép emlékek és sikerek arra bíztattak bennünket, hogy idén, immár negyedik alkalommal is benevezzük a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt a Jótékonysági Futás csapatversenyébe.

A csapatba bárki jelentkezhet a Rotary Félmaraton honlapján március 24-ig. A nevezés ingyenes, de kötelező ahhoz, hogy a regisztrált csapattagok rajtszámot kaphassanak.
A jelentkezéshez elegendő a név és születési dátum megadása, majd a lap alján a csapat kiválasztása: Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Az idei évben arra szeretnénk kérni a résztvevőket, hogy

ha van lila sapkájuk, pulcsijuk, sáljuk, bármi lila ruhadarab, vegyék fel a futáshoz.

Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna, hogy a lila szín a rákos betegségek túlélőinek színe, s a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány ezért választotta színéül. A futáson való részvétellel szeretnénk megmutatni a gyógyuló gyerekeknek, hogy milyen büszkék vagyunk rájuk, amiért kitartóan küzdenek betegségük ellen, s reményeink szerint (mint a korábbi években is) a gyógyult gyerekek és az őket kezelő orvosok is velünk tartanak majd az 1993 méteres távon.

Az Alapítvány több száz lila lufival és kitűzővel készül a rendezvényre. Aki tavaly velünk futott, láthatta a hatalmas lila lufitengert, ami végighömpölygött a verseny útvonalán, felemelő látvány volt!

rotary3

Idén Fekete Adrienn a Hatvani Általános Iskola tanítója egyéniben értünk és az általunk támogatott kis betegeinkért fut. Jótékonysági futás, tehát aki csak teheti, támogassa Adriennt és általa Alapítványunkat. A támogatásokat a K&H Bank 10403428-50526590-72651003 Rotary Futófesztivál számlaszámára átutalással megteheti. Kérünk mindenkit, hogy a közlemény rovatba írja be: Fekete Adrienn – Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.