Adventi Délután

2017 decemberében ismét megrendezésre került a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány Adventi délutánja.

Hetey Attiláné kuratóriumi tag köszöntötte a megjelenteket, majd a  Debreceni Egyetem Óvodájának Maci csoport  kis óvodásainak adventi műsorát nézhették és hallgathatták meg a résztvevők.  A gyerekek műsora után Kiss Csongor Professzor Úr, az Alapítvány kuratóriumi elnöke tartotta meg beszámolóiját az Alapítvány 2016/2017-es adóévéről. A beszámoló után következett a 2012 évben alapított Gondolunk Rátok Díj átadása Az idén a tavalyi évhez hasonlóan két díjazott volt.

Első díjazott Tarcsi Lászlóné, Margit néni

Margit néni egy idősek otthonában él. 10 éve veszítette el férjét. Még a férjével együtt határozták el, hogy majd egyszer beteg gyermekeken szeretnének segíteni. Ennek egyik fő oka az volt, hogy nekik nem lehetett saját gyermekük. Margit néni most találta elérkezettnek az időt, hogy segítsen és november hónapban 3 M Ft-tal támogatta Alapítványunkat. Nagyon megtisztelő Alapítványunk számára, hogy a sok-sok Alapítvány közül a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt választotta. Köszönjük szépen a támogatást, a bizalmat. Az összeg a szociális alapba kerül és jelenleg kezelés alatt álló betegek és családjaik életkörülményeinek javítását célzó beruházásokra fogjuk fordítani.

Második díjazottunk Czirbusz István Úr, a Baromfiudvar 2002 tulajdonosa Ez az a cég akik évről-évre óriási segítséget nyújtanak az Alapítványunk működéséhez. Czirbusz István egy csodálatos ember, aki egy példaértékű cég vezetője. A Baromfiudvar 2002 Kft. idén 10. alkalommal szervezte meg ugyanis karitatív akcióját az Alapítványunk javára. Az akcióban a cég beszállító partnerei és vevői részvételével minden év októberében jelentős adománnyal gazdagodhattunk, – így, az idei évjelentős adományát is beleértve –  több mint 45 millió Ft került hozzánk az Alapítvány nemes ügyeinek támogatása és célkitűzéseink megvalósítása érdekében. Köszönjük szépen támogatásukat.

A Gondolunk Rátok Díj átadása után Kiss Csongor Professzor Úr virágcsokorral köszönttte Alapítványunk alapítóját és kiemelt támogatóink képviselőit.

Pikó Gáborné – alapítót,  Sziklás Johanna – Flavon Group Kft tulajdonosát,Berettyán Mónika – Baromfiudvar 2002 Kft marketing és pr szaktanácsadóját, Dr.Békés Annamária – IdealMed Orvos- Esztétikai Centrum igazgatóasszonyát, Paróczai Bernadett – Malompark Bevásárló Központ marketing managerét,Székely-Nákó Zsejke – Celanese Magyarország Kft képviselőjét,Örvendi Cintia  – 2017/2018 év Alapítványi nagykövetet.HBME egy női tagját,Eleonor Marika – ELEONOR SZALON tulajdonosát,Fábián Ildikó – Silver Tánc és Mazsorett Debrecen cégvezető, tulajdonosát.

A köszöntés után került sor az Élet karkötője átadásra.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma 2015 évben a 25. éves jubileumán döntött úgy, hogy a hősies és sikeres küzdelem emlékére a gyógyult gyermekeknek – sokan közülük már fiatal felnőttek átadja az Élet karkötőjét. Segítsen ez a karkötő emlékezni arra, hogy közös erővel, akarattal a legnagyobb nehézségek is leküzdhetők. Adjon erőt a gyógyult gyermekeknek egészséges felnőtt életük folytatásához, adjon reményt a jelenleg betegségükkel viaskodó gyermekeknek és szüleiknek.

Az ezüst Élet karkötő tervezője, Varga Gergő, aki a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ékszertervező szakán tanult.

Az Élet karkötője díjat a Flavon Cégcsoport támogatja, így Sziklás Johanna a Flavon Group Kft tulajdonosa és Kiss Csongor Professzor adták át az Élet karkötőjét volt betegeiknek.

2017 évben az alábbi betegeink kapták meg a karkötőt:

Balogh Edina, Béres Sándor, Bulyáki Blanka, Forgács Judit, Földi Nóra, Hodos Imre János, Horváth Rikárdó, Kerekes Kitty, Kocsis Viktória, Koszta Kristóf, Kovács Lajos, Kovács László, Molnár Edit Ambrózia, Nagy Barbara, Nagy Krisztián, Pancsusák Balázs, Pór Balázs, Salamon Orsolya, Szoboszlai Hanna, Tömöri Dóra, Török Éva, Vaszilkó Áron, Zámbó Renáta.

Az adventi délután zárásaként a Legyen Ön is karácsonyi angyal eseményre került sor.

[nggalbum id=37 template=extend]