Adventi délután 2016-ban is

2016 decemberében ismét megrendezésre került a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány Adventi délutánja.

Az estét Kiss Csongor professzor úr az alapítvány elnöke nyitotta meg. Összegezte az elmúlt egy év történésit, majd köszönetet mondott egy-egy virágcsokorral a kiemelt szponzoroknak, valamint azon segítőinknek, akik önkéntes módon álltak mellé az Alapítványnak. A virágcsokrok átadását követően Dr. Békés Annamária az IdeálMed Orvosesztétikai Centrum vezetője, valamint Dr. Beszterczy Valéria vette át az immár 5. alkalommal kiosztott Gondolunk Rátok Díjat, amit minden évben az a személy/cég kap meg, aki a legtöbbet segített az adott évben az Alapítványunknak. A díjról Doktornő az alábbiakat nyilatkozta:

„Életem legnagyobb elismerését kaptam meg pénteken, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány Oscar-díját. A kuratórium ebben az évben engem tartott érdemesnek a „GONDOLUNK RÁTOK” díjra, melyet Kiss Csongor professzor úr adott át a hagyományoknak megfelelően az Alapítvány Adventi estjén.

A méltatás azonban nem engem illet, a legnagyobb tetteket nem én viszem véghez, hanem azok a beteg gyermekek, akik igazi hősként, alázattal viselik a megpróbáltatásokat, akik próbálnak gyerekek maradni egy olyan helyzetben, mely felnőtteket is összeroppant. Nekik kétségtelenül az életre való esély maga a DÍJ! Mi támogatók csupán szárnysegédek vagyunk a kis bajnokok embert próbáló harcában. Csak a körülményeket tudjuk jobbá, emberibbé tenni ebben a heroikus küzdelemben.

A díjjal a felelősségem is vitathatatlanul sokkal nagyobb, hiszen az Alapítvány hírét még több emberhez kell eljuttatnom, csatlakozásra ösztönözni őket, ahogy azt kollégáimmal, barátaimmal, ismerőseimmel, rokonaimmal együtt eddig is és ez után is tettük/tesszük. Nagyon büszke vagyok rájuk és kimondhatatlanul hálás, hogy ilyen emberek vesznek körül! Számomra az igazi elismerés a leukémiás gyermekek boldog mosolya, melyben veletek együtt osztozom…
Köszönöm!”

Az este folyamán A baromfiudvar 2002 Kft átadta az általuk összegyűjtött 4.801.160 Ft-ot, mely után a Celenase Magyarország Kft is átadta a 707.390 ft-ról szóló virtuális táblát. A pénzátadást követően Sziklás Johanna a Flavon csoport igazgatója átadta az „élet karkötője”-t mindazon betegeinknek, akik az idei évben túllépték azt a bizonyos „5 évet”, így már teljes gyógyultaknak mondhatjuk őket klinikailag és mondhatom azt, hogy lelkileg is. Az este talán legjobban várt pillanata következet, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan most is megérkeztek az Angyalok a kis betegeinkhez. Az ajándékosztás után mindenki izgatottan nyitogatta a csomagokat, keresve a kért álmot, amik minden esetben valóra váltak. Idén már láthatóvá vált, hogy tradíció lesz, hogy az előző évben még a „kívánók” táborában levő kis betegünk idén már az „Angyalok” táborát erősíti. Fantasztikus látni és átélni, mikor az együtt kezelés alatt álló kis betegeink, akik barátokká is válnak egymás álmát tudják valóra váltani. Köszönjük a szüleik támogatását ebben a fantasztikus ötletben. Reméljük jövőre is lesz olyan kis betegünk, aki Angyalként valóra válthat álmot!

Ezúton is nagyon szépen köszönjük mindenkinek a jóindulatot, az odafigyelést amit Angyalként fordított a kis betegeinkre.

Az estén készült képeket a Galérián belül megcsodálhatják az érdeklődők. 🙂

Köszönjük minden támogatónak, magánszemélynek, osztályos és alapítványi munkatársnak a segítséget, hogy az este ilyen fantasztikusan sikerült.

27726