FFM Paloznakon

Az eddigi legmeghatóbb és legcsodálatosabb eseménye volt a Fuss, Fotózz, Mosolyogj! élményfutásnak Paloznakon! A résztvevők regisztrációs díjából, a befolyt közvetlen támogatásokból, és az FFM-mel egy napon zajló „Eladó kilométerek” projektből 1.016.000 Ft- gyűlt össze! A kitűzött cél nem jöhetett volna létre Simon édesapja nélkül, aki körbe-tekerte a Balatont és felajánlotta a kilométereit az Alapítvány részére.

Paloznakon kezdődött az FFM jótékonysági élményfutás négy évvel ezelőtt, akkor is – mint most is – sok kétely volt bennünk, de azt tudtuk, hogy nem adhatjuk fel! Idén az előző évekhez eltérően lett egy kiemelt támogatottja a rendezvénynek: Ő Józsika a 7 éves kisfiú, akinek a keresztanyukája, nagymamája és unokatestvérei is részt vettek a futáson. A kisfiúval és édesanyjával online kapcsolatban voltunk , láthatta a csodálatos panorámát és a sok-sok mosolygós embert aki mind egytől egyig érte fut és mosolyog!
Megható pillanatokból sem volt hiány és most először fordult elő, hogy a gyógyult- gyógyuló félben lévő gyerekek mind egytől-egyig lefutották a 2 km-es távot. Csodálatos érzés volt látni, ahogy csillogó szemekkel és hatalmas mosollyal célbaértek, majd érmet ragadtak és várták a futókat. Sokszor kialakult a „ki adja át az érmet a befutónak” versengés egy-egy futó célba érésénél.

Futónagykövetünk Dr. Gyenesei Leila a 10 km-es távot futotta le, és számára is nagyon megható pillanat volt a célba érés, mikor Józsika családja kifeszítette neki a CÉL szalagot, majd egy gyógyult kis hős átadta az érmet! Mosoly nagykövetünk, Szigligeti Ivett pedig a Vámosi Pincészetnél várta a futókat. Herczeg-Kis Bálint több mint ezer képet készített. Molnár Ábel hegymászónak pedig meg se kottyant ez a „kicsi” szintkülönbség.

A rendezvényre érkező emberek, futók és támogatóink nélkül nem jöhetett volna létre ez a csodás nap. Szeretnénk külön megköszönni, hogy a Hotel Csopak and Resort vezetősége támogatta a missziót! Számunkra minden felajánlás, támogatás nagy előrelépés!
Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzá járult a rendezvény sikeréhez!
Találkozzunk Szarvason!

– Pálfalvi Petra –