Harmincegy csepp a tengerben

Harmincegy csepp a tengerben

A Karácsony a család, a szeretet, a találkozások ünnepe. Nagyon sok család azonban nem tud önfeledten örülni, mert nagyon rossz anyagi körülmények között él, nem is álmodnak ajándékok vásárlásáról, hisz az ünnepi vacsora hozzávalóinak megvásárlása is gondot jelent számukra. Nekik nyújt segítséget a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

A kuratórium tagjai és a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék dolgozói együttesen úgy döntöttek, hogy az idei évben lemondanak az év végi jutalmukról és helyette a Tanszéken kezelt és a jelenleg is kezelés alatt álló gyermekek közül választottak ki 31 rászoruló családot, nekik készítenek egy-egy élelmiszercsomagot, melyet magyar termékekből állítottak össze. Nagy meglepetésünkre érkezett egy felajánlás, így játékokat, könyveket is találnak majd a gyógyult, kezelés alatt álló gyermekek a karácsonyfa alatt.

A csomagok átadására 2011. december 16-án, pénteken 10:00 órakor kerül sor a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék fekvőbeteg osztályának (IV. pavilon) tetőterében kialakított játszó szobában.

A Tanszéket közvetlenül támogató Alapítvány több mint húsz éve segíti a Debrecenben kezelt daganatos, leukémiás gyermekek gyógyulását, minden eszközzel, s működése során mindig kiemelt figyelmet fordítottak azokra a családokra, akiknek szociális, anyagi helyzete tovább súlyosbította a beteg gyermek helyzetét.

A meghitt ünnepséget az I. sz. Óvoda nagycsoportos óvodásainak karácsonyi műsora teszi még kedvesebbé.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány Teréz anya gyakran idézett szavainak szellemében kíván boldog, békés karácsonyi

ünnepeket és szebb új évet mindenkinek:

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben.

Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”