Kekecs Péter

Kekecs Péter története

Peti élete a negyedik születésnapja után nem sokkal, 2017 augusztusában egy nap leforgása alatt változott meg, amikor nagyfokú gyengeség, étvágytalanság miatti háziorvosi és laborvizsgálat után az éjszakát már a Debreceni Gyermekklinika Hematológiai Osztályán töltötte, és az akut limfoid leukémia gyors diagnózisát követően megkezdődött az éppen nyolc hónapig tartó kemoterápiás vénás kezelés, majd további, közel két évig tartó gyógyszeres fenntartó kezelés.

Peti a kezeléseket a korához képest lehető legnagyobb türelemmel és együttműködéssel viselte, aktuális állapotához mérten mindent megtett mielőbbi gyógyulása érdekében. Szó nélkül indult minden tervezett időpontra és váratlan kórházi beugróra is, hazamenetelkor pedig megszokott kérdése volt: „most mennyit aludhatok otthon?”.

A fenntartó kezelése kezdetén újabb nem várt probléma jelentkezett epilepszia jellegű rosszullét formájában, amely négy alkalommal állította őt olykor életét is veszélyeztető helyzet elé, de hatalmas erejének köszönhetően ezeket is minden alkalommal maradandó probléma nélkül oldotta meg, és boldogan tért vissza családi és imádott óvodai mindennapjaihoz szerettei legnagyobb örömére.

A fenntartó kezelés 2019 őszi befejezését követően ez a probléma is megszűnt, és a ma már ritka, fél-, illetve negyedéves klinikai kontrolloknak köszönhetően a kezelések időszakát Peti felejtésének jótékony homálya fedi. De a mai napig kedvenc olvasmánya a leukémiás gyerekekről szóló A bátorságpróba c. „mesekönyv”, amelyből a vér alkotóelemeiről szóló részt magától ismerteti.

Peti második osztályos, az iskolában a legjobban a szüneteket szereti, mert akkor a gyerekekkel játszhat. Úszni és kung-fura jár, jelenlegi tervei szerint pedig játékszoftver-fejlesztő lesz.

Kekecsné dr. Bánszki Mónika

Peti társa a naptárban: NYIREGYHÁZI RÓBERT r. őrmester NICO kutyával

Tudj meg többet az Ő történetükről is!