International Food Day – 4. alkalommal értünk!

Április 27- én került megrendezésre 13. alkalommal a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatóit tömörítő Kari Hallgatói Részönkormányzata, az International Student Union (ISU) gasztronómiai fesztiválja, az International Food Day. A rendezvényen 20 ország (Brazília, Kína, Magyarország, Izland, India, Indonézia, Irán, Izrael, Japán, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Korea, Nigéria, Pakisztán, Palesztina, Spanyolország, Szíria, Vietnám, Jemen) mutatta be tradicionális ételeit, ruhájukat és kultúrájukat. Az International Food Day-n befolyt összeget-  545.800 Ft-ot – május 16-án adták át hivatalos keretek között a hallagtók Alapítványunknak. 
 

A külföldi tanulókat tömörítő Kari Hallgatói Részönkormányzat már évek óta beteg gyerekeket támogat a rendezvényeken befolyó összegből. Alapítványunkat már 4. alkalommal támogatták, melynek nagyon örülünk és nagyon köszönjük nekik. Alapítványunk elnöke, Kiss Csongor professzor úr elmondta, hogy a mostani felajánlásból egy csontvelő-transzplantáción átesett kis beteget fogunk segíteni, hogy a műtétje után otthon steril körülmények várják.

Hálásan köszönjük a segítséget és a hosszú évek óta tartó támogatást! Reméljük jövőre is ránk fognak gondolni a külföldi hallgatók. 🙂 

https://www.dehir.hu/debrecen/egy-beteg-kisgyermeken-segitenek-a-debreceni-egyetem-kulfoldi-hallgatoi/2018/05/16/

FOOD DAY támogatás