Karácsonyi jótékonykodás a Kossuth-ban

A Karácsony szelleme idén is átjárta a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gimnázium diákjainak és tanárainak szívét a már többször megrendezett egyhetes jótékonysági süteményvásár hatására.

Az intézményben oktatott idegen nyelvek (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol) öt napon keresztül járultak hozzá az ünnepi hangulat fokozásához, ugyanis minden nap más és más nyelven hangoztak fel szívet melengető karácsonyi dalok a tanulók előadásában. Tanárok, diákok és szülők karöltve készítettek finomabbnál-finomabb süteményeket, amelyek megédesítették a jótékonykodás érzését, és elősegítették, hogy a jó ügy érdekében egy egész tanintézmény összefogjon. Az iskola az édességek eladásából befolyt összeget a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére ajánlotta fel, ahol a beteg gyermekek Karácsonyának felejthetetlenné tevése és gyógyulása érdekében fogják felhasználni a 361 455 forintot.

Ez az összefogás és közös jótékonykodás példa lehet minden ember számára, hogy együtt támogassuk azokat, akiknek szüksége van rá.
Tegyünk fel egy lila díszt az idei karácsonyfánkra, és kívánjunk teljes felépülést a leukémiás gyerekeknek, hogy jövőre már ők is az otthon melegében tölthessék a szeretet ünnepét!
(Rubint Zsolt 12. C)

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!