Lezárul egy korszak

Az alábbi hír már valószínűleg már sokakhoz eljutott.

„2023. június 30-tól országosan befejezik a kupakátvételt. Egy európai uniós előírás miatt ugyanis minden kupakot rögzíteni kell a palackjához. A környezetvédelmi szempontok miatt több gyártósor már át is állt az új technológiára. „

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány életében 2015 évben kezdődött a kupakgyűjtés. A Malompark Bevásárlóközpont főépületének földszintjén került elhelyezésre az első kupakgyűjtő henger. Ez az együttműködés 2020. december 31-ig tartott. Ez idő alatt 631.355.- Ft támogatást adott át a Malompark Alapítványunknak.

2021-től Alapítványunk vette át a kupakgyűjtéssel kapcsolatos koordinációs feladatokat. Ekkor már több óvodában, iskolában és a Liget téren voltak elhelyezve a piros szív alakú gyűjtők. Ezek ürítése, átmeneti helyen történő tárolása illetve a P.M.R. Kft-hez történő szállítása és leadása alapítványi feladat lett. Az elmúlt kettő évben Szilágyi Edina képviselőasszony volt segítségünkre. Nélküle nem tudtuk volna folytatni a kupakgyűjtést. Az Ő közbenjárására kaptunk átmeneti tároló helyet a Polgár utcában.

És most ez is és végleg megszűnik a fentebb említett szabály bevezetése miatt.
Szeretnénk köszönetet mondani a Malompark Bevásárló Központnak, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának, A Svetits Katolikus Óvodának, Liget Óvodának és az Ispotály utcai óvodának. Köszönet a Benedek Elek Általános Iskolának és a Kratochvil Honvéd Középiskolának, a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájának. Köszönet Debrecen város lakóinak, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek, akik az elmúlt 8 évben a kupakok leadásával hozzájárultak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány céljainak megvalósításához.