Lila szélforgót mindenkinek!

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány immár hagyományos nyári programja a Virágkarneváli kerékpáros felvonulás. Harmadik alkalommal csatlakoztunk e kezdeményezéshez, mely a karneváli menet üde színfoltjává vált, minden évben egyre több kerékpáros dönt úgy, hogy végigkerekezik a menet útvonalán.

A gyülekező az Alapítvány Miklós utcai irodája előtt a korai időpont és a szokatlan hűvös ellenére remek hangulatban telt, melyhez Pikó Gáborné, az Alapítvány alapítója gőzölgő kávéval és üdítővel járult hozzá. Sorra érkeztek az önkéntesek, Grabicza Anita vezetésével a hallgatók, a Medgyessy Gimnázium is képviseltette magát, valamint a gyógyult gyerekek és a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék dolgozói is csatlakoztak családjukkal. Összesen közel harmincan vágtak neki a karneváli távnak, kellően „lilásított” kerékpárral és öltözékben.

A bicikliket idén a lila lufik mellett lila szélforgók is díszítették, ezeket a kezelés alatt álló gyermekek készítették az elmúlt hetekben. A szélforgó a gyermekkor szimbóluma, s évszázadok óta a szerencse forgandóságát is jelképezi, segítségével a rosszat kiűzhetjük életünkből, míg a jót „beforgatjuk”. A lila színt az alapítvány alapításának húsz éves évfordulója alkalmából választotta, hisz a lila világszerte a rákos betegségek túlélőinek színe. A csapat a Virágkarnevál zsűrijét is megajándékozta lila szélforgókkal, a nekik szánt forgókat a kezelés alatt álló gyerekek alá is írták.

A velocipédek és veterán kerékpárok mögött húsz csapat kapott helyet, s valószínűleg a rendszeres részvételnek köszönhetjük, hogy az előkelő negyedik helyen indulhattunk, közvetlenül a biciklis postások és az óvodások után.

A kacskaringós karneváli útvonal kb. öt kilométerét jó hangulatban tekerte le az alapítványi csapat, a stadion-beli díszkör megtétele után pedig a Békás-tónál rendezett Kerékpáros Korzón folytatódott a program.

Az Alapítvány csapata minden évben a kerékpáros felvonuláson való részvétellel is hirdeti, hogy ezek a kétségkívül súlyos betegségek legyőzhetőek! Büszkék vagyunk a gyermekekre, családjaikra és a Tanszék dolgozóira és támogatóira, akik vállvetve küzdenek a gyógyulásért, épp oly lelkesen és mosolygósan, ahogy a felvonuláson kerekeznek.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatták a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt abban, hogy részt vegyen a 43. Debreceni Virágkarneválon.

Köszönjük Erdei Nórának, Gyurina Katának a segítséget, minden csapattagnak, hogy ilyen korán felkeltek, külön köszönjük
Kurdics Tillának és Nagy Gergő anyukájának, hogy eljöttek,
Gáspár Imre doktor úrnak, hogy fotózott!